6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatyalı bakkalın borç tepkisi

Malatya'da bir bakkal, 4 yıldan beri borçlarını ödemeyen müşterilerinin isimlerini ve borç tutarlarını dükkanın içerisinde herkesin göreceği şekilde asarak teşhir etti.
Malatya merkez Yeşiltepe semti Fatih Mahallesi Namık Kemal Caddesi 2. Sokak'ta faaliyet gösteren Cımo Gıda'nın sahibi Cumali Demir, 4 yıldan beri kendisine olan borçlarını ödemeyen müşterilerinin isimlerini ve borç tutarlarını dükkanın içerisinde herkesin göreceği şekilde asarak teşhir etti.
Yaklaşık 5 yıldan beri mahallede bakkal dükkanı işletmeciliği yaptığını söyleyen Cumali Demir, "Borçlulardan bir kaç kez para istemeye gittim, ancak borçlarını getirmeyince teşhir etmek zorunda kaldım. Yaklaşık 30 kişiden 2.5 milyar lira alacağım var. Ben küçük bir bakkal işletmecisiyim, sermayem zaten küçük. Borçlarımı toplayamazsam, batarım" dedi.
Bakkal Demir, borçluların listesini 1 ay daha askıda tutacağını söylerken, dükkana gelen bazı müşterilerin kendi yakınlarının veya arkadaşlarının ismini görünce borcu ödediklerini ifade etti.
MALATYA - IHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 17:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?