3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya'lı öğrenciler buluştu

Ankara'daki Malatyalılar Derneği, Malatyalı üniversite öğrencilerini Ankara'da bir araya getirdi.

Ankara Çankaya Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankara'daki Malatyalılar Derneği binasında düzenlenen toplantıya, değişik üniversitelerden yaklaşık 50 öğrencinin yanı sıra dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ankara'daki Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir, burada yaptığı konuşmada, "Öğrencilerin her yönden gelişmelerine katkı sunmayı temel amaç olarak görüyoruz. Ankara'da bulunan Malatyalı hemşerilerimiz öğrencilere velilik yapmak istiyoruz. Birbirlerini tanıma ve kaynaşma sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrenci hemşerilerimizi dernek etkinliklerine katmayı, toplumsal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Malatyalı işadamlarımızın personel alımlarında Malatyalı hemşerilerimize öncelik tanımalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Öğrencilerle ilgili projemizi gerçekleştirdiğimizde Ankara'daki üniversiteli öğrencilerimizin daha mutlu ve başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri Atilla Özdemir, Mehmet Ali Bal ve İzzet Bulgurcu ile diğer konuklar kendi fikir ve görüşlerini bildirdiler. Bu konuda öğrencilerin de görüşlerine başvurdular. Öğrenciler böyle bir birliktelikten çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerin görüşleri ve istekleri ele alındı. Ankara'da okuyan Malatyalı üniversite öğrencileri kendi fikir ve görüşleri hakkında konuşmalar yaptılar. Bu konuşmalarda amacın yeni insanlar tanımak olduğu, Malatyalı öğrencilerle birlikte nelerin yapabileceği gibi görüşlerini ifade ettiler. Bu amaç doğrultusunda Ankara'daki çeşitli üniversitelerden temsilciler seçildi.
Toplantıya katılanlar, 22 Mart günü tekrar bir araya gelme kararı aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 13:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?