4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Malatya'nın gözlenmesi Sentim'e kaldı

Kent Görüntüleme Sistemi (MOBESE) ihalesi yapılarak, alan firma açıklandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, kent görüntüleme sistemi MOBESE'nin ihalesinin yapıldığını belirterek, "İlimiz merkezinde esnafımızın ve vatandaşlarımızın kendisi ve işyerini daha güvenli hissetmesi amacıyla planlanan kent güvenlik sistemi ihalesi yapıldı. İhaleye 5 firma katıldı. Bunlardan Türk Telekomünikasyon A.Ş, teklif mektubunun usulü uygun olmaması nedeniyle ihalede yer almadı. İhaleye katılan Sentim Tic.A.Ş 1 milyon 171 bin 999 YTL, Meteksan A.Ş 1 milyon 354 bin 284 YTL, Atilla Makina Sanayi Tic. Ltd. Şti 1 milyon 587 bin 281 YTL, Data Teknik A.Ş 1 milyon 949 bin YTL teklif verdi. Tekliflerin incelenmesi sonucu en düşük teklif veren Sentim Tic.A.Ş'ye ihale onaylanarak sonuçlanmıştır" dedi.

İhale kapsamında yapılacak işlerin gerçekleşmesi için 230 bin YTL İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, 200 bin YTL Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi ve 500 bin YTL de Emniyet Genel Müdürlüğü'nden karşılanacağını belirten Ali Kazgan, aradaki farkın da yine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağını ifade etti.

Kameralar için fiber kablo döşeme çalışmasının Malatya Belediyesi'nin büyük desteği, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle 30 kilometre şehir için kazı ve boru döşenmesi işinin tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çeken Ali Kazgan, "Kent Görüntüleme Sistemi içerisinde 33 adet gözetleme kamerası, 19 adet plaka tanıma kamerası, 3 adet de emniyet binalarının gözetlenmesi sistemi yer almaktadır" diye konuştu.
Yer tesliminden sonra işin 75 günde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 10:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?