3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatyaspor başkanını seçti

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Malatyaspor'da Olağanüstü Genel Kurul bugün gerçekleştirildi.

Olağanüstü Genel Kurul'da Hanefi Selimoğlu tekrar kulüp başkanlığına seçildi.
İl Özel İdaresi Salonu'nda geçen hafta yapılacakken çoğunluk sağlanamadığından bugüne ertelenen olağanüstü genel kurula 421 delegeden 68'i katılırken, mülki amirlerden katılım olmadı. Delegeler olağanüstü genel kurulun yapılacağı salona polis kontrolünden geçirildikten sonra alındı.
Divan Başkanlığını Demir Öz'ün yaptığı olağanüstü genel kurulda, Malatyaspor yönetim asil ve yedek üyelerinin 11 kişiden oluşmasına yönelik divana sunulan önerge oy birliğiyle kabul edildi. Olağanüstü Genel Kurul'da daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimde Hanefi Selimoğlu başkanlığında oluşan yönetim kurulu 68 üyenin tamamının oyunu alarak, göreve seçildi.
Dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan Malatyaspor Kulüp Başkanı Hanefi Selimoğlu, Malatyaspor'un kendilerine emanet edildiğini ve bu emanete namusları gibi sahip çıkacaklarını ifade ederek, "Malatyaspor'u gözümüz gibi kollayıp, destek olacağız. Maalesef Malatyaspor'umuzun üzerinde her ne hikmetse bir uzak durma, umursamama duygularıyla büyüğümüz, liderimiz dediğimiz şehrimizin yöneticileri ilgi göstermemişlerdir. Bundan dolayı maalesef çok sıkıntılı günler yaşanacak gibi görünse de, bu sıkıntılı günleri Allah'ın izniyle üstesinden gelmeyi başaracağız. Malatya Belediyespor'un kamp yaptığı bir dönemde Malatyaspor bu durumdaysa, bu Malatya ve bizlerin ayıbıdır. Bir de şöyle bir durum var ki, işin içinde çok büyük çelişkiler var, bunu da sizlerin özellikle bilmesini istiyorum. Sivil Toplum Kuruluşları başkanlarımız ve büyüklerimiz, Malatyaspor ile ilgili mikrofon uzatıp, görüş aldığınız bu insanların hiçbir tanesi olumsuz bir görüş belirtmemektedir. Ama basına kapalı olan benim de bulunduğum ortamlarda tutarsız ve çelişkili ifadeler sergilemektedir. Bunu da burada söylemek bana Allah'ın bir emridir. Mikrofona başka, kameralar arkasında başka ifadeler kullanan insanlardan ne bu şehre, ne bu millete, ne de kendilerine hayır gelir. Bu da maalesef Malatya'mızın büyük bir talihsizliğidir. Bunları ifade edebiliyorum. Elimden ancak bunlar gelebiliyor. Diğer türlü elimizde bir yetkimiz yok. O insanlara tepki gösterebilecek durumda değiliz, sizlerin vicdanına bırakıyorum. Burada bir tepki gösterilecekse, bunu Malatya halkı yapacaktır. Biz bunun çığırtkanlığını yapamayız. Dediğim gibi Malatyaspor bizim namusumuz ve gözbebeğimizdir, bunu bizlere emanet ettiniz, hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.


Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın ise, "İnanın şuan bir Malatyalı ve Malatyaspor taraftarı olarak çok utanıyorum. Bu Malatya'nın önderleri ve gerçek liderleri yine geçen kongrede olduğunu gibi bu kongremize de gelmediler. Ben şurada bütün Malatya kamuoyuyla şunu paylaşmak istiyorum, dün bir aday vardı, ondan önce de bir aday vardı. Güçlü de adaylar da vardı ama her ne hikmetse Malatya Belediye Başkanımız bir türlü destek vermiyor. Bugün Malatya Belediyespor belediyenin kasasından kamp yaparken, Malatyaspor iaşesini dilenerek, kapı kapı gezerek, futbolcular dilenerek sağlanıyor. Bu hangi vicdana sığar. Ben buradan belediye başkanımıza sesleniyorum. Belediyenin kasasından Malatya Belediyespor kampa götürülürken, Malatyaspor'a para vermemenizin sebebi ne? Bugün Malatyaspor taraftarı olarak şunu söylüyorum; Malatyaspor ve Malatya Belediyespor rakiptir. Bugün aralarında bir savaş başlamıştır. Malatya Belediyespor hiçbir zaman Malatyaspor olamayacaktır. Malatyaspor sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu.
Hanefi Selimoğlu başkanlığındaki Malatyaspor yönetimi ise şöyle:
"Mehmet Aydın, Faysal Elkoca, Kazım Kılıç, Metin Kaya, Muharrem İmik, Koray Güler, Yüksel Koca, Birol Aslan, Veysel Karaçay ve Ahmet Türkoğlu. Denetleme Kurulu Vefa Hafızoğlu, Sefa Hafızoğlu ve Cemal Ceyhan."

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 13:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?