3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatyaspor kongreye gidiyor

TFF 2. Lig takımlarından Malatyaspor, 1 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gidiyor.


Malatya İl Dernekler Müdürü Raşit Özmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Malatyaspor kulübünün durumuna ilişkin olarak görüşlerini aldığımız İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'ndan bugün resmi yazıyla beklediğimiz cevap geldi. Bilindiği üzere Malatyaspor'da 28 Haziran tarihinde yapılan kongrede seçilen yönetim kurulunu oluşturan 17 asil, 17 yedek üyenin büyük çoğunluğu görevi kabul etmediklerini resmi yazıyla bizlere iletmişlerdi. Buna göre Medeni Kanunu'nun 84. maddesi göz önünde
bulundurularak, yönetimde yer alan ve görev almayacaklarına ilişkin herhangi bir yazı göndermeyen üyelerden herhangi birinin kongre kararı alma yetkisi var. Artık bu saatten sonra söz Malatyaspor kulübündedir" dedi.

 


Malatyaspor Kulüp Genel Müdürü Turan Yılmaz ise, 28 Haziran'da göreve seçilen Hikmet Tanrıverdi başkanlığındaki yönetimin görevi kabul etmemesi üzerine Dernekler İl Müdürlüğü'ne verilen görevi kabul etmeme dilekçesinin sonucunun açıklandığını ifade ederek, "Bize gelen yazıda Medeni Kanunu'nun 84. maddesine göre Denetleme Kurulu'nda yer alan Mahmut Cücemen, Kemal Deniz ve Fetullah Çelik'ten en az ikisinin imzasıyla Malatyaspor'un 1 ay içerisinde olağanüstü genel kurul kararı alabileceğini iletildi.


Denetleme Kurulu'ndan Mahmut Cücemen ve Fetullah Çelik konuyla ilgili olarak imzalarını verdiler ve buna göre, 1 Ağustos Cumartesi Günü Malatyaspor kulübü olağanüstü genel kurula gidecektir, eğer o gün çoğunluk sağlanamazsa 8 Ağustos'ta aynı yer ve saatte kongre yapılacaktır. Eğer herhangi bir yönetim çıkmazsa Malatyaspor kulübü kayyuma kalacaktır. Bizim tek temennimiz Malatyaspor kulübünün iyi bir yönetime kavuşmasıdır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 18:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?