3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatyaspor'a moral yemeği

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyaspor teknik heyet ve futbolcularına moral yemeği verdi.

Şelale Lokantası'nda verilen yemeğe, AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyasporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular katıldı. Yemek davetinde bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, takımın ligde kalması halinde, futbolcu ve teknik heyete büyük sürprizlerinin olacağını söyledi. Öz, futbolun enteresan bir iş olduğunu ifade ederek, "Malatya büyük bir şehir ve Malatya insanı her zaman büyük düşünür. Ancak ne hikmetse Malatyaspor üzerinde 2-3 yıldır karabulutlar dönüyor. Malatyalı bütün vatandaşlar bizleri nerede görse, Malatyaspor'u soruyorlar ve 'neden destek vermiyorsunuz?' diyorlar. Biz Malatyaspor'a göreve geldiğimiz ilk günden beri destek veriyoruz. Vergi borçlarında, lisans çıkarılmasında ve Malatyaspor'a katkı sağlayacağını düşündüğümüz benzin istasyonu kurulmasında her zaman yanlarında olduk. Bizler destek veriyoruz ama bir türlü takım olarak istikrar yakalayamadık. 1.5 yıl içinde takımda bir çok hoca değişti.

Bu doğru bir şey değil. Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'a bir şey demiyorum. Kendisi benim samimi olduğum dostlarımdandır. Ama istikrar gerekiyor. Verdiğimiz kararın her zaman arkasında olmalıyız" dedi.

Takımın silkinerek kendine gelmesi gerektiğini kaydeden Öz, "Siz ligde kalın, büyük sürprizlerimiz olacak. Söz veriyorum üzerimize düşen ne varsa elimizden geleni yapacağız. Sakaryaspor takımı ve taraftarının ne kadar iyi olduğunu hepimiz biliyoruz ama Malatyaspor ve taraftarına dayanamazlar. Sakaryaspor maçını kazandığınız takdirde herkesin takıma olan güveni de artmış olacak. Sakaryaspor maçı dirilişin başlangıcı olacak. Unutmayın Malatyaspor'da oynamak bir şereftir. Biz, takımdan ayrılan futbolculara para verememenin üzüntüsünü yaşadık. Benim şahsi param olsaydı bu futbolculara paralarını verirdim. Biz bunun ızdırabını yaşadık. Ben, Malatyasporlu kardeşlerimizin maçı alacaklarına inanıyorum. Uçağın burnu havaya kalkacaktır. O uçak düşmeden yoluna devam edecek" diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise bundan sonra daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerektiğini ifade ederek, "Ben, antrenmanlarınızda ve düzenleyeceğimiz bu tür yemek organizasyonları ile sizlerle bir arada olacağım. Sorumluluğumuz çok. Zor bir süreçten geçiyoruz. Malatya'da herkes Malatyaspor'un başarısına endekslenmiş. Benim hiçbir endişem yok. Ben, 4 maçı alarak lig'de kalacağımıza inanıyorum. Ben takımın iyi olduğunu gördüm. İnşallah hep birlikte Sakaryaspor maçında olacağız.
Bizlerde, sizlere katkı olması açısından kazandığınız her maç için 50 bin TL prim vereceğiz. Lig'de kalma primi olarak da 100 bin TL prim vereceğiz" dedi.

Malatyaspor Genel Koordinatörü Şerif Fırat da Malatyaspor'un sıkıntılı süreçten geçtiğinin altını çizerek, "Sayın Belediye Başkanımızın yaptığı yemek organizasyonu bizleri gerçekten mutlu etti. Biz vekilimize ve başkanımıza güveniyoruz. Malatyaspor'un böyle birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Malatyaspor Teknik Direktörü Hayati Palancı ise Futbol kulüplerinin tek kişiyle yürütülemeyeceğini ifade ederek, "Malatyaspor için Malatya halkının harekete geçmesi lazım. Bugüne kadar oluşan hataları bir kenara bırakıp bugünüyle bu takıma sahip çıkılmalı. Herkesin duyarlı olmasıyla bu iş yürür" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?