7
Mayıs
2024
Salı
MALATYA

Malatyaspor'a ÜNİ-KAP desteği

İstanbul’daki Malatyalılar, kısa adı ÜNİ-KAP olan ’Üniversiteli Kaplanlar’ ismiyle biraraya geldiler. Malatyaspor internet sitesine açıklama yapan Malatyaspor İstanbul Kanadı Basın Sözcüsü Suat Kozluklu, İstanbul’da üniversiteli Malatyaspor taraftarlarının kurduğu ÜNİ-KAP’a övgüler yağdırdı.

Kozluklu, "Geçen hafta İstanbulspor maçında, dünyanın en popüler sporu olan futbola benim gibi tutkun bir grup genç daha tanıdım. Hepsi de okullu çocuklar. Onların futbol sevgisi memleket sevgisiyle birleşmiş ve ortaya yeni bir oluşum çıkmış; ’Üniversiteli Kaplanlar’. Yani kısaca ’ÜNİ-KAP’. ’Üniversitesi’ İstanbul’dan, ’Kaplanı’ da Malatya’dan gelme. İstanbul’da ikamet eden bu pırıl pırıl gençler, Malatya ve Malatyaspor’a olan sevgilerini gurbet elde de devam ettirmenin heyecanını yaşıyorlar. Okuldan ve derslerden arta kalan o kısacık sürede gönülden bağlı oldukları renkler için bir şeyler yapmanın telaşı içindeler. Malatyaspor sevgisi ile atılan bu ilk adımın sonrasındaki bir diğer adım ise, İstanbul’da yaşayan Malatyalı gençlerle yardımlaşma ve dayanışma içinde olmakta var. Ellerinde davullar, üzerlerinde sarı-kırmızı formalar ve ağızlarında ’Malatya Malatya’ türkülü sloganlarıyla geldikleri Güngören Stadı’nda 7’den 70’e herkesin sevgisini ve beğenisini kazandılar. Maçı tiyatro izler gibi izlemeyen ve 12. adam olarak takımlarının yanında yer alan bu gençler gibi taraftarları gözüm Malatya’da da arayacak" dedi.

Bu tür oluşumların Malatyaspor’un üst sıralara oynamasında büyük etken olacağına inandığını bildiren Kozluklu, "Bir takım taraftarsız başarılı olamaz" dedi.

malatya
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 12:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?