3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatyaspor'a yeni başkan

Bank Asya 1. Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor Kulübü'nün yapılan olağanüstü kongresinde kulüp başkanlığına Hanefi Selimoğlu seçildi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda yapılan olağanüstü kongrede divan başkanlığını Malatyaspor Kulübü eski yöneticilerinden Ali Cengiz yaptı. İstifa eden ve kongrede aday olmayan Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetimin gelir gider bilançosu okundu ve kabul edildi. Kulübün 27 milyon TL borcu olduğu bilançoda dile getirildi.

Kongrede tek liste ile seçime giden Hanefi Selimoğlu başkanlığındaki asil yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Hanefi Selimoğlu (Başkan), Mehmet Aydın, Suat Gönüllüoğlu, Faysal Elkoca, Veysel Karaçay, Şenol Yalvaç, Koray Güler, Kazım Kılıç, Metin Kaya, Mehmet Temur, Muharrem İmik, Özgür Aydın, Muhuttin Ülkü, Selami Yıldırım, Fuat Öz, Abdullah Sürmeli ve Fuat Türkoğlu."

Denetleme kurulu asıl üyeliklerine Oğuz Palalı, Vefa Hafızoğlu ve Cemal Ceyhan, disiplin kurulu asıl üyeliklerine de Berkan Samanlıoğlu, Bilal Uçar ve Fahrettin Eserdi getirildi.

Kulüp Başkanlığı'na seçilen İnşaat Mühendisi Hanefi Selimoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, "Eski kulüp 2. başkanı Orhan Kaya ve eski başkanlardan İlhan Kavuk, kulüpten alacaklarını silme sözünü verdi. Eski başkan Haşim Karadağ ise ses çıkarmadı. Biz, eski başkanlardan kulüpten alacaklarını silmelerini talep ediyoruz" diyerek, yeni yönetim olarak yapacakları projelere herkesten destek beklediklerini bildirdi.

Malatyaspor'un borcunun çok olması nedeniyle çeşitli öneriler getirildiğini, birinin ise, kulübü kapatıp, Malatya Belediyespor yapılanması ile Malatyaspor'un eski başarılı günlerine getirilmesi senaryoları olduğunu söyleyen Selimoğlu, "Bunlar ütopik senaryolardır. Diyelim ki böyle bir yapılanma oldu. Bu yapılanmanın başarılı olacağına kim garanti verebilir?" diye sordu. Medya, taraftar, yönetim, futbolcu ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile başarılı olmaya çalışacaklarını dile getiren Selimoğlu, ellerini iyi niyetle taşın altına koyduklarını kaydetti.

CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da konuşmasında, "Maalesef beceremedik, kötü yaptık ve Malatyaspor olarak küme düştük. Dedikodularla bir yere varılamaz. Kulüp kötü yönetildi, yanlış yapıldı, takımın düşmesinde hepimizin suçu var. Ortak akıl ile sorunların üstesinden geliriz" dedi. Aslanoğlu, kulübün vergi ve sigorta borçlarının yapılandırılması konusunda karar aldırttıklarını ancak Malatyaspor yönetiminin buna uymadığını söyleyerek, "Vergi ve sigorta borçları konusunda yapılandırma yaptırma için yine girişimde bulunuruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 15:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?