3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatyaspor'da kongre heyecanı

Bank Asya 1.Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor'da kongre heyecanı yaşanıyor.


16 Mayıs'ta yapılacakken çoğunluk sağlanamadığından 23 Mayıs'a ertelenen Malatyaspor olağanüstü kongresi, İl Özel İdaresi Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak. Manifi Selimoğlu'nun aday olması beklenen kongrede 400'e yakın delegenin oy kullanmasının beklendiği bildirildi.
Bu arada, Malatyaspor Kulübü eski yöneticilerinden Ali Cengiz yaptığı açıklamada, Bank Asya 1. Lig'den sezon sonunda TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor yönetimini eleştirdi. "Kurulduğu 1966 yılından bu yana Türkiye profesyonel liglerinin değişik kademelerinde mücadele eden takımımız Malatyaspor, bu süreçte aldığı başarılı sonuçlarla bazen yüzümüzü güldürdü, başarısız sonuçlarla da bizleri üzüntüye sevk etti. Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil etme, Türkiye Kupasında yarı final oynama, Süper Ligde üçüncülük
gibi başarıları da gördük küme düşmenin üzüntüsünü de yaşadık. Kuruluştan bu yana Malatyaspor'un 'dört dörtlük' yönetildiğini söylememiz mümkün değil; ama Malatyaspor'un son yıllardaki gibi 'yönetildiğini' (!) tarih kaydetmedi. Daha açık bir ifadeyle 'yönetilmediğine/yönetilemediğine' yüz binlerce sevdalısı bulunan kulübümüzün ayağa düşürüldüğüne Malatyaspor tarihi tanıklık etmedi" diyen Ali Cengiz, daha sonra özetle şunları belirtti:


"Oynanan oyun, çevrilen film çok açıktır: Geri dönüşü olmayacak şekilde Malatyasporn'u bitirecek bu davranışa, Malatyalıyım diyen herkesin tepki göstermesi gerekir. Daha önce belirttiğim gibi köklü bir mazisi olan bir kulübüz. Malatyaspor, bazı insanların zevkini tatmin edeceği, hatalarını hatayla telafi edeceği makamlar değildir. Malatyaspor kulübü son yıllarda hukuk ve yasalara aykırı olarak idare edilmektedir. Bu hukuksuzluğu yapanlar kadar buna göz yumanlar da Malatyaspor'un geleceği hususunda vebal
altına girecek, sorumlu olacaklardır. Eğer bu sıkıntıların yaşanması istenmiyorsa Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız devreye girmeli, meydanın boş olmadığını bu insanlara göstermelidirler."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?