6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatyaspor'da Küçükaslan dönemi

Malatyaspor'da yönetim krizi sona erdi. Kulübün yeni başkanı İstanbul'da avukatlık yapan İrfan Küçükaslan oldu.

Malatyaspor'da olağanüstü genel kurul Sabancı Kültür Sitesi'nde yapıldı. Kongreye Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, Malatyaspor eski başkanı Haşim Karadağ ve delegeler ile davetliler katıldı.

Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı kongrede İstanbul'da avukatlık yapan Şevket Küçükaslan başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. Kongrede, 16 olan yönetim kurulu üye sayısının 18'e çıkarılmasına ilişkin tüzük değişikliği kabul edildi. Göreve getirilen Şevket Küçükaslan başkanlığında ki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı, "Sabri Özel, İrfan Yavuz, Bilal Aydoğan, Sedat Alpkıray, Ayhan Akman, Şahin İzciler, İrfan Özaslan, Orhan Kaya, Mustafa Adıyaman, Osman Bayram, Şefik Şengün, Hakan Aydoğan, Selahattin Dağıstanlı, Mehmet Duran, Muammer Özpolat, Mehmet Fendoğlu ve Abbas Aktaş".

Kongrede Denetim Kurulu'na Halil İbrahim Kılıç, Mustafa Karaman ve Remzi Akdemir, Disiplin Kurulu'na ise Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Hüseyin Fidan seçildi.

Malatyaspor başkanlığına seçilen Av. Şevket Küçükaslan, geçici bir yönetim olmadıklarını, görevde kalıcı olacaklarını söyledi. Malatyaspor'a hizmet etmenin Malatya'ya hizmet etmek olduğunu ifade eden Küçükaslan, "Malatyaspor'a hizmet demek, Malatya'ya hizmet demektir. Zamanımızı Malatyaspor için en güzel şekilde kullanacağız. Benim başkanlıkla ilgili olarak bir düşüncem yoktu. Malatyaspor renklerine gönül vermiş bir Malatyalı olarak bu şehirden uzak duramazdım. Bu sevgimi mezara kadar götürmek istiyorum.Bu görevi en iyi şekilde yürüteceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Malatyaspor eski başkanı Haşim Karadağ ise, "Malatyaspor, Türkiye'deki 5. büyük camiadır. Büyük camialarda yöneticilik yapmak kolay değildir. Son 2 ayda çok büyük sıkıntılar yaşandı. Herkes üzerine düşeni yaptı. Takım bu süreçte formayı hakkıyla taşıdı. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Bu takıma ve yöneticilere herkes sahip çıkmalı. Bazıları takıma zamanını ve parasını veriyor, bazıları ise çenesini veriyor. Şampiyonluk markette satılmıyor, şampiyonluk büyük fedakarlıklar ister. Ben bundan sonrada takımın yanında olacağım" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın da eski başkan Haşim Karadağ'a verdi emeklerden dolayı teşekkür ederek, takıma destek veren herkese sahip çıkılması gerektiğini ve yapıcı davranışların ortaya konulmasının şart olduğunu ifade etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Mlaatyaspor'un büyük bir camia olduğunu söyleyerek, Malatyaspor'a herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise "Kendi seçtiğimiz insanlara sahip çıkalım. Eski başkan Haşim Karadağ'a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Takım için sorumluluğu bütün camia ve tüm Malatya adına alan insanlara sahip çıkalım. Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Başarı için yürekten destek olunmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 17:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?