6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatyaspor'da yüzler gülüyor

Malatyaspor'da yaşanan sıkıntılara rağmen İstanbulspor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup etmenin sevinci yaşanıyor.

Antrenör Sinan Alkış, İstanbulspor maçında alınan farklı galibiyet nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, "Karşılaşmadan önce yaşanan tatsız olaylar, hiçbir şekilde motivasyonumuzu bozmadı. 20 kişilik kadromuzdaki futbolcuların hepsi oynamaya hazırdı. Hepsi görev bekliyorlardı. Ancak lisans problemi nedeniyle sonuçta 13 futbolcu sahaya çıkabildik. Futbolcularımız onurlu bir şekilde mücadele etti, mükemmel bir oyun sergiledi ve farklı bir skor aldı" diye konuştu.

Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı'nın desteği, özgüveni kendilerine aşılaması sonucu İstanbulspor maçındaki başarının ortaya çıktığına dikkat çeken Alkış, "Maç öncesi şartlar ne olursa olsun sahaya çıkıp, bu müsabakayı en iyi şekilde tamamlamayı, pozitif futbol oynamayı istiyorduk, bunu da sahada gösterdiğimize inanıyorum. Her blokta mükemmel bir anlayış, sahada mükemmel bir futbol vardı ve sonucunda da alınan farklı bir skor. Futbolcularımızı onurlu mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Bu arada Malatyaspor'da Fevzi, Muammer, Olcay, Emre Efe, Emre Aktaş, Mehmet Deliorman'dan sonra bugün de Ahmet Yıldırım'ın şehri terk ettiği öğrenildi. Alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle şehri terkeden futbolcuların, tek taraflı olarak sözleşmelerini fesh ettikleri bildirildi.

8 futbolcunun lisans bedelleri karşılığında Futbol Fedarasyonu'na verilen çekin karşılıksız çıkmasından dolayı lisansların iptal edilmesi üzerine Cumartesi günü deplasmanda oynanacak Samsunspor-Malatyaspor maçının ertelenmesi için Futbol Fedarasyonu'na başvurmaya hazırlanan Kayyum Heyeti'nin bu kararından vazgeçtiği bildirildi. Kayyum Heyeti Başkanı Atilla Kantarcı, kaptan Taner ve futbolcuların, Samsunspor maçının ertelenmesine gerek olmadığını kendilerine bildirdiklerini söyledi.

Öte yandan Malatya Valiliği tarafından başlatılan Malatyaspor'a yardım kampanyasına Malatya'daki gazeteciler 6 bin 100 YTL yardım yaptı. Yardım çeki, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Vali Halil İbrahim Daşöz'e makamında teslim edildi. Burada bir konuşma yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, "Malatyaspor'a Malatyalı'dan daha fazla hassasiyet gösteren Vali Daşöz'e Malatyalılar olarak teşekkür ederiz" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz ise, "Malatya dışındaki esnaf, tüccar ve işadamlarına sesleniyoruz. Malatyaspor, bir kaza yaptı. Ağır yaralı. Acil kana ihtiyaç var. Bu kan verilmezse, yaralı ölecek. Yarın verilecek kan, yaralıya bir faydası olmayacağının bilinmesini ittiyoruz. Malatyaspor'a sahip çıkma günüdür" diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, eski başkanlardan Hikmet Tanrıverdi'nin kulüpten alacağını sildiğini hatırlatarak, sıranın Haşim Karadağ da olduğunu söyledi. Vali Daşöz, Malatyaspor için 3 Kasım'da Öğretmenevi'nde saat 20.00'de düzenlenecek toplantıya 500 davetlinin katılacağını belirterek, aynı toplantıyı 1-2 hafta sonra İstanbul'da düzenleyeceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?