6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'ya Bilim ve Sanat Merkezi kuruluyor

İncelemelerde bulunmak üzere, Malatya’ya gelen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sadrettin Gönültaş, Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Özel Eğitim Dairesi Başkanı Sadrettin Gönültaş toplantıda, Türkiye genelinde üstün zekalı öğrencilere bilimsel ve sanatsal alanda hizmet veren 17 adet Bilim ve Sanat Merkezi olduğunu ve açılacaklarla birlikte bu sayının 27’ye çıkacağını söyledi. Gönültaş, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nin Malatya Fen Lisesi’nin bünyesindeki bir binada kurulacağını belirtti.


Bilim ve Sanat Merkezlerine gelen öğrencilerin okullar tarafından seçildikten sonra belli bir sınava tabi tutulup, zeka testinden geçirilerek kabul edildiğini kaydeden Gönültaş, "Bilim ve Sanat Merkezlerinde fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar gibi bilimsel derslerin yanında sanatsal yeteneklere göre de eğitim veriliyor. Bu merkezler birer okul değildir. Üstün zekalı öğrenciler, okullarındaki normal eğitimleri dışında burada ek eğitim alıyor" dedi.
Malatya Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ise, Malatya’da Bilim ve Sanat Merkezi’nin kurulacak olmasının kendileri için bir şans olduğunu söyledi

iha-malatya
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 15:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?