2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Malatya'ya Çinli gelin

Malatyalı Türk Mühendis Çinli bir kızla Malatya'da Türk gelenek ve göreneklerine göre evlendi. 

Elektronik malzeme ihracatıyla uğraşan Ömer Yıldırım, ticaret için gittiği Çin'de tanıştığı iç mimar Elif (Na) Yıldırım ile evlenmeye karar verdi. Malatya'da yapılan düğünde gelinle damat Türk bayrağı asılı olan bir masaya oturtuldu. Kur'an-ı Kerim okunup, ilahilerin söylendiği düğünün başlangıcında Çinli Elif ile damat Ömer, hocayla birlikte dua etti. 

Damat Ömer Yıldırım, "Gerçekten çok mutluyum. Artık adı Elif olan eşim kendisini Türk gibi hissediyor. Bu da bize çok mutluluk veriyor" dedi. Yeni ismini zorlanmadan söyleyen Çinli gelinini çok sevdiğini söyleyen kayınvalide Fadime Yıldırım, "Ben gelinimi çocuklarım kadar çok seviyorum. Oda benim çocuğum" diye konuştu. Çinli gelin kayınvalidesine, 'Anacığım' diye hitap etti. 

Kayınbaba Abdulvahap Yıldırım ise, Çinli bir gelini olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İyi ki olmuş" dedi. Pistte dans eden çiftler, çifte teli oynayıp, halay çekti. Halay çekmekte önce zorlanan Elif, düğünün sonunda halay başına geçerek Malatya türküsü eşliğinde oynadı. 

Düğün sonundaysa, Çinli Elif'e yine Türk geleneklerine göre takılar takıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 10:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?