3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Malatya'ya hasta yakınları oteli

MALATYA'YA HASTA YAKINLARI OTELİ YAPILIYOR

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde hasta yakınları için ihtiyaç duyulan Hasta Yakınları Oteli'nin yapım protokolü imzalandı.

Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) arasında Hasta Yakınları Oteli'nin yapım protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Törene Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, MİAD Başkanı Yunus Aktaş katıldı. İnönü Üniversitesi tarafından tahsis edilen araziye yapılacak olan Hasta Yakınları Oteli'nin yüzde 40'ının Malatya Belediyesi'nce yüzde 60'ının ise MİAD tarafından yapılacağı belirtildi.

Vali Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi, Malatya Belediyesi ve MİAD'ı insanların en zor durumlarında yararlanacakları böylesine güzel bir projeye imza attıkları için tebrik ederek, Malatya'da özlenen birliktelik tablosunu oluşturdukları için teşekkür etti. Bu birlikteliğin sadece bu teşebbüsle kalmamasını ileride daha farklı projelere de yansımasını arzu ettiğini belirten Vali Saran, diğer illerde görülen ve gıptayla bakılan bu beraberlik ruhunun Malatya'da da devam edeceğini aktardı.

Üç yıldızlı otel standartlarında yapılacak olan Hasta Yakınları Otelinin, Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi gören hastaların yaşadıkları mağduriyeti ortadan kaldıracağını belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, projenin bir sene içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise görevlerinin ve amaçlarının Malatya'yı daha da ileriye götürecek projelere imza atmak olduğunu, bu düşüncelerle projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

MİAD Başkanı Yunus Akdaş ise Malatya'nın mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ve gerçekleştirdikleri, gerçekleştirecekleri projelerle Malatya'yı ve Malatya insanını daha da mutlu edeceklerini ifade etti.

Törenden sonra, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Vali Ulvi Saran'a, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ve MİAD Başkanı Yunus Akdaş'a günün anısına İnönü Üniversitesi ve Malatya'nın simgelerini taşıyan seramik tabaklar hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 17:39:01
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 18:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?