6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'ya KOBİ kredisi

HSBC Bank ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) arasında KOBİ kredi konusunda törenle anlaşma imzalandı.


MTSO Salonu'nda düzenlenen Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) kredi anlaşması imza törenine, HSBC Bank Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu, HSBC Bank Grup Müdürü Yaprak Soykan, Mersin Bölge Müdürü Feridun Yayman ve Malatya Şube Müdürü Meltem Demir katıldı.


HSBC Bank Genel Müdür Yardımcısı Erol Sakallıoğlu, banka olarak iki yıldır KOBİ'lere kredi verdiklerini belirterek, 4 yıla kadar vadeli, teminatsız uygun fiyat koşuluyla kredi verdiklerini söyledi.


Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Sakallıoğlu, 2001 ekonomik krizinden önce bankaların yüzde 90 istihdam sağlayan KOBİL'lere ayırdığı kredi miktarı yüzde 3-4 iken bunun yüzde 10-15'lere çıkarıldığını bildirdi. Sakallıoğlu, yine de KOBİ'lere verilen kredinin yetersiz olduğunu ifade etti.


Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, üretim kapasitesini arttırmak isteyen, hammadde temininde finansman ihtiyacı duyan yurt dışına açılmak veya ofisini büyütmek isteyen KOBİ'lere verilecek olan kredi anlaşmasını imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 13:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?