6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Malatya'ya yeni hal binası

Malatya'daki mevcut Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin Yeşiltepe'deki hizmet grupları alanına taşınması ve yeni bir bina yapılması ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yaş Sebze ve Meyve Hali'ne giderek burada Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ve komisyoncularla birlikte toplantı yaptı. Yaş Sebze ve Meyve Hali'nin satışa çıkarılması konusunun gündeme gelmesinden sonra komisyoncu esnafla bir araya gelen Belediye Başkanı Cemal Akın, "Türkiye Avrupa Birliği'ne girme arifesinde bir kısım müesseselerini biraz daha güncellemek durumunda. İnsanlarımızın ve esnafımızın daha rahat alışveriş yapması için çalışma yapıyoruz. Türkiye genelinde en son bitmiş olan hal binaları ile ilgili teknik ve güncel bilgiler alınarak Malatya için en uygun hal binası projesini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda komisyoncu esnafımızın da fikir ve düşünceleri mühendislerimizce kağıda dökülerek proje üzerinde uygulanacak. Şu anda yeni hal binası çalışmalarının başlaması için kesin bir tarih yok. Ancak gerektiğinde yeni hale başlamak için her şeyi hazır hale getiriyoruz. Altyapısını hazırlamaya çalışıyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Belediye Başkanı Akın, "Halin Yeşiltepe'deki hizmet grupları alanına taşınması bugün gündeme gelmiş değil. Bu konu yıllar önce planlanmış ve tasarlanmış. Hal binasının taşınması belki bizim dönemimizde başlar, belki başlamaz. Ancak biz bu çalışmalara başladık. Hal binasını Yeşiltepe'ye taşıdığımızda mevcut yer için gelen talepleri değerlendiririz. Ya da belediye burayı daha farklı bir şekilde Malatya halkının hizmetine sunar" dedi.

Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ise, "Halin satışı şu anda gündemde değil. Öyle bir şey olacaksa önce modern yeni bir hal yapılmalı, ondan sonra burasının satışı gündeme getirilmeli. Yeni haldeki dükkanlarımıza taşınmadan buranın satışa sunulması yanlıştır. Ayrıca burada iş yerleri bulunanların haklarının da saklı tutulması gerekiyor. Esnafın haberi olmadan halin satışı açıklaması yapıldı. Ancak Belediye Başkanımız bizi bilgilendirdikten sonra ikna olduk" diye konuştu.

Aslan, "Bugün hal binasındaki 50 dükkanın 25 tanesi iflas etmiş, kirasını ödeyemez duruma gelmiştir. Bunun için korsan satışlar önlenmeli. Belediye Başkanımız kent girişlerine 2 tane kontrol girişi yaptıracakları sözünü verdi" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?