2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Maliyecilerin korosu

Görevleri vergi ve diğer gelirleri en az maliyetle toplamak, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunu sağlamak olarak bilinen maliyeciler, bu kez koro halinde türkü söyledi. Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, ceza kesen, asık yüzlü ve soğuk maliyeci imajını yıkmak istediklerini belirtti.

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, kurumlar ve gelirler vergisi beyan dönemi öncesinde maliyeye bağlı personellerden oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu, ilk konserini Sabancı Kültür Merkezi'nde verdi. Konsere kalabalık bir vatandaş topluluğuyla birlikte Vali Vekili Bayram Öz, Vali Yardımcıları Abdullah Küçük ve Engin Durmaz, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök katıldı. Toplam 15 bayan ve 20 erkek maliyeciden oluşan Türk Halk Müziği Korusu, daha çok halk tarafından bilinen eserleri seslendirdi. Zaman zaman maliyeci solistlerin de sahneye çıktığı konseri izleyenler, alkışlarıyla koroya destek verdi.

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, tüm koro üyelerinin Vergi Dairesi Başkanlığı'nın personeli olduğunu belirterek şöyşe konuşuyor; "Bu arkadaşlarımızın içerisindeki yetenekleri için biz sadece önderlik ettik. Kısa sürede onları organize ederek, o cevherleri ortaya çıkarttık. Malatya halkına daha güzel şeyler vereceğiz. Huzurevi'nde ve daha değişik yerlerde bu konserlerimiz devam edecek".

Ceza kesen, asık yüzlü ve soğuk maliyeci imajını yıkmak istediklerini belirten Vergi Dairesi Başkanı Özkök, "Beyan dönemi öncesinde insanların moral ve motivasyonlarını arttırmak için bu tür etkinliklerimiz artacak. Ceza kesen, asık yüzlü, soğuk maliyeci imajını bir noktada yıkmak üzere bu gibi sosyal faaliyetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Özkök, turnelere bekleyen olursa gidebileceklerini. Elazığ, Tunceli ve Adıyaman denetimini kendilerine bağlı olduğunu, isterlerse koroyu oralara da gönderebileceklerini söyledi. 

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 10:25:51
Güncelleme :23 Şubat 2006 Perşembe 10:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?