2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

MASTÖB yöneticilerinden ziyaret

Türkiye genelinde kurulan Malatya ile ilgili dernek ve vakıfları bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) heyeti, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti. 

Heyetin ziyaretinde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, Avrupa Birliği (AB) yolunda olan Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarının önemine temas edip, "İstanbul'da ve diğer bir çok ilde bulunan Malatyalılar ile ilgili dernek ve vakıfları tek çatı altında toplayıp birlik kurmuşsunuz. Birlik ve beraberlik açısından önemlidir. Başarılar dilerim" dedi. 

MASTÖB Başkanı Ahmet Karaaslan, Genel Sekreter Mahmut Ali Kaşifoğlu, Projelendirme Başkan Yardımcısı Bayram Şahin, Koordinatör Füsun Çetin ve İstanbul Malatyalılar Derneği 2. Başkanı Erdal Alkan ile yönetim kurulu üyesi İlhan Deniz, daha sonra Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, bütün dünyanın sivilleşmeye doğru gittiğini ve sivil toplum kuruluşlarının da ülke yönetimindeki etkinliklerinin her geçen gün biraz daha arttığını belirterek, Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği'nin Türkiye'ye örnek olması noktasında önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Başkan Akın, hükümetin yeni Dernekler Yasası'nı çıkararak, sivilleşmeyi teşvik ettiğini kaydederek, "Sivil toplum örgütlerinin bir çatı altında toplanarak temsil edilmesi Türkiye'de ilk olarak Malatya'da gerçekleşiyor. Türkiye'ye örnek olması noktasında Malatya'ya yakışan da budur. Bu örgütler teşekkül ettikten sonra, hibe krediler almak belki daha da artacaktır. Bu da Malatya'mız ve ülkemiz için bir kazançtır" diye konuştu. 

MASTÖB Başkanı Ahmet Karaaslan, Malatya'nın kalkınması için gerek hükümete, gerekse de AB'ye proje hazırlayarak kaynak sağlamayı hedeflediklerini, bu konularla ilgili olarak AB'nin küçümsenmeyecek derecede kaynaklar ayırdığını söyledi. Karaaslan, Türkiye genelinde 40'ı aşkın Malatyalı dernek ve vakıfın bulunduğunu, toplam Malatyalılar'ın nüfusunun ise 2.5 milyon dolayında olduğunu belirtti. 

Belediyelere, yapacakları hizmetlere destek olmaktan başka bir amaçlarının olmadığını da ifade eden Karaaslan, belediyelerin altyapı ile ilgili büyük projeler hazırlamalarını istediklerini, bu projelere AB'den kaynak alınabileceğini, bu doğrultuda şu anda AB'ye 3 proje gönderdiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 11:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?