4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Mayına karşı 'Mayınkopter'

Meslek lisesi öğrencilerinin geliştirdiği "Mayınkopter" isimli proje ile teröristlerin yerini belli eden insansız helikopterin ardından mayınlar da aynı yöntemle tespit edilebilecek.

Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü'nde okuyan öğrenciler, öğretmenlerinin de yardımı ile mayınların yerlerinin görüntülenmesini sağlayan "Mayınkopter" adlı bir proje gerçekleştirdi.

Ramazan Çamurlu, Burak Fırat ve Yasin Yoldaş adlı öğrencilerin, öğretmenleri Cevat Kızak'ın danışmanlığında hazırladıkları insansız helikopter ile mayınların tespitini amaçlayan projeleri ilgi gördü.

2 metre uzunluğunda olacak helikopterin altına yerleştirilen dedektör ile mayınların tespit edileceği, yine üzerine yerleştirilen kamera ile de yerinin görüntüleneceği belirtilen proje hakkında bilgi veren Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü Şefi Cevat Kızak, "Mayınkopter, yükseklik sensörü ile yere yakın ve paralel olarak uçabilen, üzerinde mikro telsiz kamera ile mayın arama dedektörü bulunan küçük bir casus helikopterdir. Uzaktan kumanda ile çalışan mayınkopter, Mehmetçikten 50-70 metre ileriye kadar gidebilir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 10:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metehan genç IP: 78.164.23.xxx Tarih : 10.04.2008 20:53:12

çok güzel birşey olmuş.Başarılarının devamını dilerim