30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Mehmet dedenin bayrak aşkı

80 YAŞINDAKİ MEHMET DEDENİN BAYRAK AŞKI

Malatya Huzurevi'nde kalan 80 yaşındaki Mehmet Aktaş, 15 yıldır bayrak ile yatıp, bayrak ile geziyor.

Milli Eğitim'den yardımcı hizmetlerde çalıştıktan sonra emekli olan 80 yaşındaki 3 çocuk babası Mehmet Aktaş, 2 yıldır Malatya Huzurevi'nde kalıyor.

Mehmet dede, gömleğinin altına boynuna astığı Türk bayrağı ile gündüzleri geziyor, gece yatarken de yine bayrağı boynundan çıkartmıyor.

Mehmet dede, Huzurevi'nde kaldığı odaya Atatürk'ün fotoğrafı ile birlikte Türk bayrağının birini duvara, birini de gündüzleri yastığının üzerine asıyor. Bir masa bayrağı da odasındaki masasını üzerinde duruyor.

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı köylerindeki cami odasında okuduğunu ve o zaman direğe bayrak çekilmesi sırasında bayrak sevgisini kazandığını belirten Mehmet Aktaş, "Ben küçükken okul yoktu. Caminin evinde okuduk. Bayrak direğe asıldığı zaman, İstiklal Marşı okunduğu zaman, orada ben bir bayrak sevgisi gördüm. Bayrak sevgisi o zaman kalbinin içerisine girdi" dedi.

15 yıldan beri Türk bayrağını üzerinde boynuna asarak gezdiğini ve geceleri de bayrağı çıkartmadan yattığını belirten Mehmet dede, "Bayrağı asla çıkartmıyorum, gece de çıkartmıyorum. Asla çıkartmayacağım. Bu bayrak bana sevgiyi ve insanlığı vermiştir" dedi.

Bu arada, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık ve Mehmet Şahin, Huzurevi'ni ziyaret ettikleri sırada Mehmet Aktaş'a ilgi gösterdiler.

80 YAŞINDAKİ MEHMET DEDENİN BAYRAK AŞKI
80 YAŞINDAKİ MEHMET DEDENİN BAYRAK AŞKI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 11:33:04
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 11:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?