3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Memur zammı protesto edildi

MEMUR ZAMMI PROTESTO EDİLDİ

Memur-Sen Bölge Başkanı ve Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, "Hükümet, toplu sözleşme ve grev hakkını vererek, memur açılımını da başlatsın" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Malatya Temsilciliği'nce memur zamlarını protesto amacıyla kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Soykan Parkı'nda düzenlenen kitlesel basın açıklamasını okuyan Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, hükümetin 2010 yılında memura vermeyi öngördüğü 2.5+2.5 zammı protesto ettiklerini belirtip, 2010 yılı tahmini bütçenin 62 milyar TL açık vermesinin tahmin edildiğini, bu açığın da memurlardan çıkarılmak istendiğini ileri sürdü. Önümüzdeki yıl grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hak verilmesini istediklerini dile getiren Kayaduman, "İsteklerimiz yerine getirilmezse, 2010 toplu görüşme masasına

oturmayacağız. Hükümet, toplu sözleşme ve grev hakkını vererek, memur açılımını da başlatsın" ifadelerini kullandı.

Hükümetin demokratik açılım çalışması yaptığı gibi memur açılımını da başlatmasını istediklerini söyleyen Şahin Kayaduman, "Hükümet tedavi katılım payında yüzde 33 ile yüzde 150 arasında artış yapmıştır. Bu uygulamayla tedavi katılım payı hastadan ve hastalıktan para kazanmaya dönüşmüştür. Katılım payı uygulanmadığı sürece sağlıkta dönüşüm ve reform ölü doğmuş olacaktır" diyerek, hükümetin memura öngördüğü 2.5+2.5 zammı protesto ettiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:24:04
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 16:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?