2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Meslek Lisesi öğrenciler geliştirdi

Belediye otobüslerinde kullanılan ve akıllı bilet (akbil) olarak bilinen "i-buton"lar, akıllı anahtar olarak da kullanılmaya başlandı.
Malatya Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü tarafından "akıllı kapı anahtarı" geliştirildi. Elektronik Bölüm Şefi Cevat Kızak, akıllı anahtar projesiyle ilgili olarak verdiği bilgide, "Yapılan sistemle, otobüslerde kullanılan akbillerin seri numaraları sisteme yüklenerek anahtar yerine kullanılabiliyor. Aynı akbille birden fazla kapı da açılabiliyor. Bu sistemde ayrıca kapı şifreyle de açılabiliyor. Sistemin uygulandığı kapı, normal anahtarlarla da açılıp kapanabilecek" dedi. 

Bu sistemin her yerde kullanılabileceğini bildiren Kızak, akıllı anahtar olarak kullanılacak olan akbilin, normal şekilde otobüslerde kontörlü bilet yerine kullanılmaya devam edilebileceğini de ifade etti. Kızak, akbilin akıllı anahtar kullanımının, otobüslerdeki kontör durumunu hiçbir şekilde etkilemeyeceğini kaydetti. Elektrik kesildiğinde de sistemin çalışabilmesi için tüm detayları düşündüklerini bildiren Kızak, bu sistemin özellikle apartman girişleri için çok iyi bir şekilde kullanılabileceğini aktardı. Kızak, projeye talep gelmesi durumunda seri üretim yapabileceklerini de sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 10:24:18
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 10:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?