3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Meteoroloji'de yeni dönem

Meteoroloji Malatya Bölge Müdürü Necip Duman, kurum olarak artık elle yapılan ölçüm yerine elektronik ortamda otomatik yapılan ölçüm sistemine geçtiklerini söyledi.

Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, elektronik cihazı Malatya'da bu yıl kurduklarını ve Darende, Battalgazi, Arguvan, Akçadağ gibi merkezlerde de bu cihazların kurulacağını belirten Duman, "Malatya'mızda 2009 yılından itibaren bu cihazları kurduk. Artık elle, manuel ölçümden tamamen insansız otomatik ölçüme geçtik.İnsansız tüm meteorolojik parametreleri oldukça doğru nitelikte ölçen bir cihaz. Cihazımızın bu yıl kurumunu yaptık. Buradalar da da daha doğru veri elde edeceğiz" dedi.

Duman şunları söyledi, "Manuel ölçümde her 1 saatte ölçüm yapardık. Elektronik cihaz her 1 dakikada bir ölçüm yapıyor. Uydu üzerinden hem Ankara'daki merkeze bilgiler akıyor ve hem de Malatya'daki bilgisayara akıyor. Oldukça hızlı ve doğru bilgiler ölçüyoruz. Kurumsal olarak en gelişmiş teknolojiyi kullanmak zorundayız. Çünkü hava tahmini çok disiplinli bir çalışmadır. Ne kadar hızlı ve doğru bilgi elde ederseniz, tahmininiz o kadar doğru olur. Bu nedenle de en son teknolojiyi takip etmek zorundasınız."
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 15:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?