3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Malatya yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Konuyla ilgili Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması yapan Malatya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, "Malatya yarın akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecektir. Yağışların hafif yer yer orta derecede olacağı tahmin edilmektedir. Yağışla birlikte sıcaklıklar da 8-10 derece düşecektir. Beklenen yağışların önümüzdeki bir hafta süresince aralıklarla devam edeceği düşünüldüğünden çiftçilerimizin buğday ekimini yapmaları uygun görülmektedir" dedi.

Duman, yağışların çok kuvvetli olmasını beklemediklerini ifade ederek, "Özellikle çiftçilerimizin uzun süreden beri ekim için bekledikleri yağışın haberini vermek istiyorum. Çok kuvvetli bir yağış değil ama önümüzdeki ay bu yağışın miktarını daha da arttıracağını tahmin ediyoruz. 22-23 derecelerde seyreden sıcaklıkların da 12 derecelere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Hava nemli olacak. Çiftçilerimizin ekim işlerini bugün ve yarın yapmalarında fayda var" diye konuştu.

Malatya'da ciddi anlamda bir yağış açığı görülmediğini kaydeden Duman, "Eylül ayında yağışımız ortalamanın üzerindeydi. Ekim ayında ise bunun tam tersini yaşadık. 39 kilogram yağış almamız gerekirken, şuanda 1,1 kilogram yağış aldık. Ama bu hafta beklediğimiz yağışların da bu açığı bir miktar kapatacağını düşünüyorum. Halihazırda şuana kadar aldığımız yağış 218 kilogramdır. Almamız gereken yağış ise 297 kilogramdır. Dolayısıyla yüzde 26 oranında bir yağış açığımız var. Buda ciddi bir yağış açığı anlamına gelmez. Bunu alacağımız yağışlarla kapatacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 11:51:05
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 12:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?