3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

MHP'den MTSO'ya ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya yöneticileri ile Malatya belediye başkan adayı Cumali Ünaldı, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

MHP İl Baş kanı Ömer Ekici ve Malatya belediye başkan adayı Cumali Ünaldı ile parti yöneticilerinin bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ekonomik krize değindi. Erkoç, "Dünyada şuanda ciddi anlamda yaşanan küresel bir kriz var. Bu her geçen gün derinleşiyor. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere daha çok yük getireceği ortadadır. Anadolu'ya yansıması yeni yeni başladı. Bu krizden çıkış için bütün ülkeler tedbir almalıdır. Krizin daha fazla yayılmaması için tedbiri almamız lazım. Dünyadaki tüm ülkelerle tedbirleri almamız lazım. 39 ülke yaklaşık olarak bu tedbirleri aldı" şeklinde konuştu.

Krizi atlatmak için Türkiye'nin de üzerine düşen görevleri olduğunu, özellikle son dönemde artan ihracata yeni pazar çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Erkoç, "Doğu ve Güneydoğu bölgesi için uygulanan teşvik sisteminin devam etmesi için sürekli dile getiriyoruz. 10 yıl daha uzatılmasını talep ediyoruz. Bölgenin krizi atlatıp daha refah seviyeye ulaşması bakımından teşvik sisteminin uzatılmasını talep ediyoruz" dedi.
Yeni teşvik yasasında 3 ana konunun planlandığını, proje, sektörel ve bölgesel bazda teşvik yasası hazırlandığına dikkat çeken Erkoç, "39 il ve 2 ilçede uygulan teşvikten en çok yararlanan iller arasında da Malatya bulunuyor" ifadelerini kullandı.

MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici de, "Teşvik yasasının 3 yıl daha uzatılması yönünde grubumuz bir öneride bulundu" diyerek, "Size hayırlı olsun demek ve adayımızı tanıtmak için buradayız" şeklinde konuştu.

MHP Malatya belediye başkan adayı Cumali Ünaldı ise, "Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin sorunlarına çözüm önerileri getirmekle beraber Malatya için de özel şeyler düşünüyor. Partimiz, Malatya'ya Türkiye'de santral merkezlerden biri olarak bakıyor. Partimiz Malatya'ya özel bir konumda bakıyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 19:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?