2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Midedeki zayıflatan balon

Malatya'da aşırı kilolarından şikayetçi olan 35 yaşındaki Seyfi Dağdelen, Malatya Devlet Hastanesinde uygulanan, ''Balon Yöntemi'' tedavisi ile 6 ayda 36 kilo verdi.

Seyfi Dağdelen, 6 ay önce 153 kiloya sahip olduğunu, zayıflamak için balon yöntemine başvurduğunu kaydetti. Malatya Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla midesine balon yerleştirildiğini kaydeden Dağdelen, şunları söyledi:

''153 kiloydum ve bu bana büyük rahatsızlık veriyordu. 4 Mayıs 2006
tarihinde Malatya Devlet Hastanesine başvurdum. Hiçbir cerrahi müdahale yapılmadı. Endoskopi yapılır gibi işlem uygulandı. Aynı gün eve çıktım. Üzerime 36 kilo alarak ancak 200 metre gidebiliyorum. Bu ağırlıkla nasıl yaşıyordum bilmiyorum.''

''6 VATANDAŞA UYGULANDI''

Operasyonu gerçekleştiren Malatya Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde görevli Op. Dr. Mustafa Ateş, şöyle konuştu:

''Bu yöntem Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez hastanemizde uygulanmaya başladı. Şu ana kadar 6 hastaya uygulandı, büyük başarı elde edildi. Hastalar 6 aylık süre içerisinde 36 kilo veriyor. Balon uygulaması, aşırı kilolara veda etmek için en etkili ve kısa yöntemlerden biridir. Ameliyatsız ve cerrahi müdahale gerektirmeden uyguluyoruz. Hastalar önce uyutuluyor, daha sonra 10 dakika içerisinde midelerine 9 cc hacminde balon konuluyor. Balon midede şiştikten sonra hastalar 6 ay boyunca takip ediliyor.''

Balon yöntemi ile kilo verme tedavisine büyük talep olduğuna işaret eden Ateş, ''Şu ana kadar 6 vatandaşımız bu şekilde fazla kilolarından kurtuldu. Sırada bekleyen çok sayıda hastamız bulunmaktadır'' dedi.

aa
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 18:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?