30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Milli Eğitim Emre'ye sahip çıktı

MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÜÇÜK EMRE'YE SAHİP ÇIKTI

Malatya'da ailesinin ekonomik sebeplerden dolayı okutamadığı 8 yaşındaki küçük Emre'ye Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıkarak, Yatılı Okula yazdırdı. Emre, öğretmen olma hayaline bir adım daha yaklaştı.

Malatya merkez Başharık Mahallesi'nde oturan Hazar ailesinin 8 yaşındaki küçük çocukları Emre'yi ekonomik sebeplerden dolayı okutamadığı ihbarını alan Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden İl Milli Eğitim Müdürlüğü Haydi Kızlar Okula Kampanya Sorumlusu Şube Müdürü Şeyma Eryılmaz ve Memduh Büyükkaya, aile ile görüşerek, küçük Emre'yi Battalgazi Yatılı Bölge Okulu'na kayıt ettirmeye ikna etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Şeyma Eryılmaz ve Memduh Büyükkaya, Hazar ailesini evine giderek, burada küçük Emre'yi babası ile birlikte alarak Battalgazi Yatılı Bölge Okulu'na götürdü. Küçük Emne, felçli olan annesi Kadriye Hazar'a ve kardeşine sarılarak vedalaştı. Anne kadriye Hazar, "Biz sürünüyoruz. Bari o sürünmesin" dedi.

Battalgazi Yatılı Bölge Okulu'na kayıt ettirilen küçük Emre, burada okuyup öğretmen olacağını söyledi.

Şube Müdürü Memduh Büyükkaya, "Bakanlığımızın başlattığı Hadi Kızlar Okula Kampanyası devam ediyor. Hazar ailesinin ekonomik sebeplerden dolayı okuyamayan çocuğunu alarak Battalgazi Yatılı Bölge Okulu'na kayıt ettirdik" dedi.

Babası ile vedalaşan küçük Emre, ekonomik nedenlerden dolayı uzak kaldığı eğitimine yeniden başlamanın sevincini yaşayarak, öğretmen olma hayaline bir adım daha yaklaştı.

MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÜÇÜK EMRE'YE SAHİP ÇIKTI
MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÜÇÜK EMRE'YE SAHİP ÇIKTI
MALATYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KÜÇÜK EMRE'YE SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:09:02
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 17:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?