3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Milli Eğitim İl Müdürü'nden açıklama

Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Şinasi Fırat, Malatya'da düzenlenen spor faaliyetlerinin yüzde 70'inin başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir açıklama yapan Fırat, amaçlarının sağlıklı bir genç nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceğini şekillendirecek öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, cesaret ve mücadele gücünü, vatan ve millet sevgisini, milli birlik ve beraberlik duygusunu geliştirme de beden eğitimi ve spor eğitimi önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde beden eğitimi spor faaliyetleri, sosyal insan yetiştirilmesinin temel ilkesi konumundadır. Bu nedenle sağlıklı bir gelecek için sağlıklı bir gelecek yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan spor faaliyetlerinde ekip olarak özverili bir çalışma yaptıklarını kaydeden Fırat, "Spor yarışmalarımız 13 Kasım 2008 tarihinde Satranç yarışmalarıyla başladı. Yarışmalarımız 10 Mayıs 2009'da yapılacak olan Yüzme yarışmalarıyla sona erecektir. Spor yarışmalarımızı küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategori de yaptık. İlk dönem de yarışmalarımızın yüzde 70'ini yaptık. İkinci dönemde ise, Puanlı Atletizm, Badminton, Yıldızlar Kız Futbol, Küçükler Futbol, 15-16 yaş Güreş, Kros, Küçükler Masa Tenisi, Küçükler Voleybol ve Yüzme yarışmaları yapacağız" diye konuştu. 

Malatya'da bazı okulların grup yarışmalarında da başarı sağladıklarını ifade eden Fırat, "Gençler Basketbol'da Dilek Lisesi kız takımı gurubunda yarı finale kaldı. Küçükler Basketbol'da Battalgazi Bilim Koleji gurubunda yarı finale kaldı. Masa Tenisi'nde Rahime Batu Koleji Türkiye 6.'sı oldu. Güreş'de 17-18 yaş grubunda 8 sporcu Türkiye Birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazandı. Güreş'de 13-14 yaş grubunda 8 sporcumuz Türkiye Birinciliğine katılmaya hak kazandı" dedi.
Fırat, spor faaliyetlerinde şiddete asla müsaade etmeyeceklerini de kaydederek, "Amacımız sağlıklı bir nesil yetiştirmek. Sağlıklı bir gelecek için spor önemli bir yer teşkil ediyor. Bu nedenle biz spor yarışmalarımızda şiddete asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Malatya Spor İl Temsilcisi Yunus Çatal ise, basının spor müsabakalarına daha fazla ilgi göstererek, spora destek vermelerini istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:14:05
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 17:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?