4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Milli hokeyciler ilgi bekliyor

Malatyalı milli hokeyciler, bir yandan uluslararası turnuvaya hazırlanırken, diğer yandan ise kendilerine destek verecek sponsor firma arıyor.

Malatya'yı hokeyde zirveye taşıdığını ve üç sene içinde Malatya'dan 20 sporcusunu milli takımlara göndererek büyük başarı elde ettiklerini ve bu branşta artık Malatya'nın alt yapısı ve her yaş grubu takımları ile hokeyin geleceği olduğunu ifade eden milli takım eski antrenörü ve Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü Bayan Hokey Takımı Antrenörü Savaş Yılmaz, bu aşamaya gelene kadar kendi imkan ve çabaları ile yol aldıklarını bildirdi. Savaş Yılmaz, "Artık bizlere ilimizin ileri gelenlerinin sahip çıkmasını bekliyoruz. Avrupa'da mücadele etme hakkını elde eden bayan takımının Avrupa'ya gönderilmesi konusunda sayın valimiz ve belediye başkanımızdan destek olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Ülkemizi 2009 yılında Avusturya-Wels'te yapılacak olan Avrupa Winners Challenge Kupasında temsil edecek olan Anadolu Ateşi takımında bulunan 18 bayan sporcudan 11'i milli sporcu ve yine bu sporcuların çoğu milli olmalarından dolayı beden eğitimi bölümünde okuyorlar" diyen Savaş Yılmaz, kendilerine destek verilmesi halinde başarılarına başarı katacaklarını kaydetti.

Bu arada, takımın kaptanı ve aynı zamanda milli sporcu olan Şeyma Sözer ise, "Hokey'e başlarken hocamız bizlere bir hedef koymuştu ve o hedef doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettirdik. İlk hedefimiz milli takımda oynamaktı onu azimli çalışmamız sonrasında başardım ve milli takıma seçildim. Sonra Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'ne millilik kontenjanından girdim ve şuanda 3. sınıftayım. Eğer destek verilirse, Avusturya-Wels'te yapılacak olan Avrupa Winners Challenge Kupasında başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:40:22
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 14:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?