3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Mimarlar Odası'ndan söyleşi

MALATYA MİMARLAR ODASI SÖYLEŞİ DÜZENLEDİ

Malatya Mimarlar Odası tarafından "Tarsus Kültürel Miras Koruma, Onarım ve Düzenleme Eylemlerinin Değerlendirmesi" söyleşisi düzenlendi.

Anemon Otel Akik Salonu'nda düzenlenen söyleşiye, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan'ın yanı sıra Malatya Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz, mimarlar ve basın mensupları katıldı.

Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz'un teşekkür konuşmasının ardından söyleşi konuğu ODTÜ Öğretim Üyesi Emre Madran, "Tarsus Kültürel Miras Koruma, Onarım ve Düzenleme Eylemlerinin Değerlendirmesi" hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Madran, proje alanlarında yapılan çalışmaları slayt eşliğinde değerlendirerek, "Bir şeyin hayata geçirilebilmesi için o coğrafyada yaşayan insanların projeyi benimsemesi gerekiyor. Projenin o coğrafya halkı tarafından benimsenmesi büyük önem taşıyor. Bunun yanında yerel yönetimlerin ivme oluşturması ve projede ilk adımı atan bir anlayışa sahip olması gerekiyor" dedi.

Söyleşinin ardından Mimarlık mesleğinde belirli bir yılı dolduran 14 mimara plaket takdim edildi. Meslekte 55. yılını dolduran Nevzat Ergin'e, Vali Ulvi Saran tarafından plaketi takdim edilirken, meslektaşları kendisini ayakta alkışladı. Bu arada, CHP'nin 29 Mart 2009 seçiminde Malatya Belediye Başkan Adayı Ömer Şarapnal'a da, Vali Ulvi Saran plaket takdim etti.

Söyleşi programı akşam yemeğinin ardından sona erdi.

MALATYA MİMARLAR ODASI SÖYLEŞİ DÜZENLEDİ
MALATYA MİMARLAR ODASI SÖYLEŞİ DÜZENLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 09:46:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 10:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?