4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Mobesa alt yapısı temel atma töreni

Malatya'da şehir merkezindeki Mobesa Sistemi’nin alt yapısının temel atma töreni kurban kesimi ile yapıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün Malatya Belediyesi'nin desteği ile alt yapısını oluşturmaya çalıştığı Mobesa Sistemi’nin şehir merkeziden geçen alt yapısı nedeniyle Merkez Bankası önündeki çalışma alanında 2 adet kurban kesimi yapıldı.

Kurban kesimine Belediye Başkanı Cemal Akın ile Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya katıldı.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya Belediyesi'nin kendilerine 2 milyon YTL tutarında bir alt yapı çalışma desteğini verdiğini belirterek, bu konuda belediyeye teşekkür ettiklerini ifade etti. Kahya, "Mobesa çalışmalarımızın en önemli dönemecine girmiş bulunuyoruz. Şu ana kadar 16 kilometre kazı çalışması yapıldı. Şehrimizin can damarı diyebileceğimiz Merkez Bankası ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki hatta girmiş bulunuyoruz. Belediye Başkanımız yaklaşık 2 milyon YTL tutarında bir katkıda bulunmuştur. Alt yapının kazı çalışmalarının tamamı Belediye tarafından yapılmaktadır. Eğer biz bunu ihale ile yaptırsaydık, tutarı 2 milyon YTL olacaktı. Bu destekten dolayı Belediye Başkanımız Cemal Akın'a teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayla Malatya güvenlik açısından bir prestij kazanacaktır. Şehrin güvenliği daha üst seviyeye çıkacak" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Malatya'ya getirilen hizmetlerden birisi daha tamamlanma aşamasına getiriliyor. Mobesa Sistemi hayata geçtiğinde, Malatya insanı daha huzurlu ve emniyetli olacak. Malatya halkının huzuru için çalışma yapıyoruz. Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Bu kazı çalışmaları en kısa sürede bitirilecektir. Bu çalışmalar gelecekte halkımızın mutlu olması içindir. Bu hizmet Malatya halkımız için bir ilktir" şeklinde konuştu.

Bu arada, Mobesa için yaklaşık 30 kilometrelik bir alt yapı oluşturulacağı öğrenilirken, ilk aşamada ise 40 civarında kamera kullanılacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 15:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?