3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Mobesa kameraları olayları azalttı

Malatya'da kısa bir süre önce kurulan MOBESA (Mobil Elektronik Güvenlik Yönetim Sistemleri Ağı) kameraları sayesinde olaylarda azalma olduğu bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün Malatya'nın sokaklarını alabilecek bir kapasiteye sahip olduklarını ve böyle bir alt yapının da Türkiye'de sadece Malatya'da bulunduğunu söyledi. Kahya, "MOBESE yüzde 100 alt yapısı bize ait olan bir sistem. Belediye'nin katkısı ile alt yapıyı tamamen biz yaptık. Bir aydan beri görüntü alıyoruz. Şuanda Malatya'nın çıkışında 5 noktada Plaka Okuma Sistemi 1 haftada hizmete girecek. Trafik kazalarında ve kavga olaylarını merkezden uyarı yaparak müdahalede bulunuyoruz. MOSBESE hizmete girdikten sonra olaylarda büyük bir azalma oldu" dedi.

Şuanda 34 noktada 24 saat görüntü aldıklarını belirten Kahya, "Bu merkezimiz 24 saat çalışıyor ve Malatya'yı 34 noktada gözlemliyoruz. Bu sayı artabilir. Buna alt yapımız müsaittir. İleride Malatya'nın bütün sokak ve caddelerine kamera koyabiliriz. Malatya'ya giriş ve çıkışta 5 noktada Plaka Okuma Sisteme kuruluyor. Malatya'ya giren bir aracın hangi bölge ve semtte olduğunu takip edeceğiz. Kullanacağımız yazılımda kırmızı ışıkta geçenler, hız kuralını aşanlara otomatik olarak ceza kesilecek" diye konuştu.

MOBESE kameraları ile birlikte ildeki şüpheli paket anonslarının da kesildiğini belirten Kahya, "Bir noktaya çanta ve şüpheli bir malzeme konduğunda bu uyarıya alacağız. Daha önce şehrin çeşitli noktalarına şüpheli çantalar oluyordu ve biz onları bomba uzmanı ekiplerimizle patlatıyorduk. Ama şuanda şüpheli paket anonsları kesildi" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?