4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Modern Dünya Konulu konferans

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kemal Sayar, "Televizyonsuz saatleriniz olsun. Evin içinde çocuklarınızın gözünün içine bakarak konuştuğunuz televizyonsuz saatleriniz olsun. Televizyon sizlerin konuşmasını bölmesin" dedi.

Malatya Belediyesi’nin düzenlediği ve Psikiyatri Uzmanı - Yazar Prof. Dr. Kemal Sayar'ın konuşmacı olarak katıldığı "Modern Dünya ve İnsan Mutluluğu" konulu konferans Belediye konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, bazı daire müdürleri katıldı. Modern medeniyetin tamamen hız medeniyeti olduğunu belirten Sayar, insanların koşuşturma hayatı yaşadığını, Anadolu'da insanların hayatın yavaşlığını daha çok hissederek yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Sayar, "Herkes kendi alanını koruma telaşından ve geçim telaşından bundan dolayı bazı çok temel değerleri ıskalamaya başlıyor. Akrabalarımızı, dostumuzu giderek seyrek aralıklarla görmeye başlıyoruz. Hatta herkes evinin muhteşem kaleler haline getiriyor ve kendi evimizde televizyon karşısında uyuşarak bir hayat yaşıyoruz. Bu bizden pek çok şeyi götürüyor. Bu nedenlerden dolayı yavaşlayın diyoruz insanlara. Yavaşlamak bir felsefe. Nasıl yavaşlamamız lazım. Hayatımızdan hızın belirtilerini çıkartmamız lazım. Hepimizin anları vardır o anlar gündelik hayat içinde çok parçalanıyor. Çok fazla sorumluluk alıyoruz. Bu sorumluluklar yüzünden modern hayat çok bölünebiliyor. Mutsuzluğun en temel sebeplerinden birisi özelliklede büyük şehirlerde, metropoller de insanının aynı anda çok şey olmaya çalışması, çok şey yapmaya çalışması bir konuda tam manasıyla derinlik kazanamaması" dedi.

Teknolojinin insan hayatı üzerinde çok olumsuz yönlerinin bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Sayar, televizyonun insan hayatındaki etkilerini örnekleyerek anlattı. Sayar, "Evlerde akşam saatlerinde milletimizin en büyük eğlencesi televizyon karşısında uyuşuk kalmak, ailece ahin halinde televizyon izleniliyor. Çok enteresan ben çok öyle aileler gördüm herkes aynı anda ekrana bakıyor, kimse kimseyle konuşmuyor, çocuk bir şey soruyor oradan baba televizyondan gözlerini ayırmadan anlayabildiği kadarıyla cevap veriyor. Dolayısıyla tam manasıyla iletişim, etkileşim de kurulmamış oluyor. Ailelerde yine bizim başarmamız gerekenlerden bir tanesi, ben bunu ailelere öneriyorum. Televizyonsuz saatleriniz olsun. Evin içinde çocuklarınızın gözünün içine bakarak konuştuğunuz televizyonsuz saatleriniz olsun. Televizyon sizlerin konuşmasını bölmesin. Çocuklarınızın anlaşılmaya, sevilmeye, anne ve babanın sevgisini onların gözlerinde hissetmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Kemal Sayar vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı, kitaplarını imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 18:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?