4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

MTA, 4 ilçede kömür arayacak

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından, Malatya bölgesinde ilk kez kömür arama çalışması yapılacağı bildirildi.

MTA Bölge Müdürü Yunus Ay, İHA muhabirine verdiği bilgide, "Darende, Kurşunlu, Yazıhan ve Arguvan bölgesinde kömür damarları bulunmaktadır. MTA tarafından bu saha için 3 yıllık bir proje planlanmıştır. Bu proje kapsamında önümüzdeki yıl, 6 adet MTA ruhsat sahasında 4 bin metre sondaj yapılacaktır" dedi.

Malatya'da ilk kez bir kömür arama projesinin başlatıldığını, Parçikan, Karacaköy, Ambar ve Çiftlik köyünde kömür damarları bulunduğunu belirten Ay, "Bizim amacımız, 1-1.5 metre kalınlığında görünen kömür damarlarının, termik santrallerde kullanılabilmesi için 2-3 metre arasında olup olmadığını tespit etmektir" şeklinde bilgi verdi.

Malatya'daki kömürün, Elbistan bölgesinden çıkarılarak termik santralde kullanılan kömürden daha kaliteli olduğu bildirildi. Kömür rezervinin büyük olması durumunda ise Malatya'da termik santral açılmasının gündeme geleceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?