3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

MTSO Başkanı Erkoç'tan açıklamalar

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Hayvancılık ve tarımın gelişmesi için, ekonomiye katma değer üretecek Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarımız yoğun olarak sürdürülüyor" dedi.


Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 7. genel kurul toplantısına katıldığını söyleyen Erkoç, bu toplantıyla ilgili de bilgi aktardı. Kendisinin Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu denetim kurulu üyesi olduğunu, ayrı zamanda TOBB bünyesindeki Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş yönetim kurulu üyesi de olduğunu hatırlatan MTSO Başkanı Erkoç, “Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 7. genel kurulunda organize sanayi bölgelerinin durumu ele alındı. Biz, Malatya TSO olarak arsa sıkıntısı çekilmemesi için 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamında olan, 1. ve 2. organize sanayi bölgesi alanından daha fazla olan, yaklaşık 10 bin dönümlük araziyi 1. Organize Sanayi'nin genişleme alanı olarak belirledik. Arsa talep edenlere, buradan da arsa verilmesi için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.


İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri hakkında bilgi aktaran Erkoç, "Malatya olarak Türkiye'deki gelişmiş iller arasında yerimizi almak istiyorsak. Bölge şehirleri arasında farklılık arz edeceksek, organize sanayi bölgelerini çoğaltmamız lazım. Darende Organize Sanayi Bölgesi kuruldu ve şuanda arsa tahsis yapılıyor. Akçadağ ilçemizde 100 yıllık mermer rezervleri ortaya çıkınca, Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Yakın zamanda arsa tahsisine başlayacağız.

Bölgemizde tarım ve hayvancılık için, ihtisas organize sanayi bölgesi elzemdir dedik. Sultansuyu harası yanında 10 bin dönüm mera arazisi tespit ettik. Alt birimleri oluşturduk. Çalışmalar 2 aydır başlatıldı. Dilekçeleri almaya başladık. Altyapıyı yaptıktan sonra Sanayi ve Tarım Bakanlığına başvuracağız. Hayvancılık ve tarımın gelişmesi için, ekonomiye katma değer üretecek Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalarımız yoğun olarak sürdürülüyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 13:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?