3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

MTSO Mart ayı toplantısını yaptı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Erkoç, dünyada yaşanan küresel kriz nedeniyle sıkıntılı bir süreç içerisinden geçildiğini belirterek, "Küresel bir mali krizin içerisindeyiz. Acilen bir takım tedbirlerin alınması lazım" dedi.

MTSO Mart Ayı Meclis Toplantısı'nı yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıda bir konuşma yapan MTSO Başkanı Hasan Erkoç, esnafın sıkıntılı bir süreç içerisinde olduğunu, mal sahiplerinin bu yıl kira artırımında fedakarlık yapmalarını istediklerini söyledi. Erkoç, dünyada yaşanan küresel kriz nedeniyle sıkıntılı bir süreç içerisinden geçildiğini belirterek, "Küresel bir mali krizin içerisindeyiz. Acilen bir takım tedbirlerin alınması lazım.

Özellikle enerji borcunda geriye dönük bir yapılanma kaçınılmaz. İşletmeler zor durumda. Dünyada yaşanan küresel krizi aşmak için devletler çözüm önerileri üretiyor. Şunu unutmamalıyız ki, sanayiyi düşünüyorsak, tarımı da düşünmek zorundayız. Tarımsal kredilerinde yeniden gündeme alınması gerekiyor. Üretim olmadan kalkınmayı desteklemek mümkün değil. Çiftçilerimizin, devlet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Kalkınmak için tarımı göz ardı edemeyiz. Özellikle son yıllarda yaşanan su sıkıntısı var. Damlama sulamayı cazip hale getirmeliyiz" dedi.

İş talebinde ciddi bir daralma olduğuna dikkat çeken Erkoç, "Esnaf kesiminde iş talebinde daralmalar var. Üyelerimiz sıkıntı içinde. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) tarafından değişikliğe gidilerek, üyelerimize kredi akışı sağlanmalı. Biz, piyasanın canlanması için küçük esnaflarımızı da içine alan kapsamlı bir kredi akışının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Erkoç, Hükümetin iç piyasayı rahatlatmaya yönelik çalışmalarına da değinerek, "Başbakan tarafından açıklanan 4. paket ile iç piyasayı rahatlatıcı tedbirler alındı. ÖTV'nin belirli bir düzeye çekilmesi iç piyasada canlanmaya neden oldu. Öte yandan Ziraat Bankası 'Bahar Paketi' adı altında bir paket açıkladı. Bu paket piyasayı rahatlatacak gibi görünüyor. Bu uygulamayı özel bankalardan da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Esnafların yaşadıkları sıkıntıları yineleyen Erkoç, "Son dönemde özellikle kiracı olan esnaflarımızın ciddi sıkıntıları var. Bu sıkıntılı süreci hep birlikte aşabiliriz. Biz mal sahiplerinden bu yıl kira artırımın da fedakarlık yapmalarını istiyoruz. Ana cadde üzerinde boşalan dükkanlar var" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 13:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?