6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

MTSO'nın Kasıy ayı toplantısı yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, daha önce yer sıkıntısı yaşanan Malatya Erhaç Havaalanı’na Türk Hava Kuvvetleri tarafından 40 dönümlük bir alanın verildiğini belirterek, 2.5 trilyon tutarındaki terminal binasının büyütülmesi projesini gerçekleştirilmesi için siyasilerden destek beklediklerini ifade etti.

MTSO Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya’da ciddi bir şekilde yaşanan uçak seferleri sıkıntısının özel havayolu şirketlerinin Malatya’ya sefer düzenlemesi ile birlikte çözüldüğünü kaydederek, "Havaalanı ve hava uçuşları ile ilgili en büyük problemimiz, meydandaki sivil terminalin büyütülmesi, havalanına giden yolun duble yol haline getirilmesi ve terminalde pasaport işlemlerinin yapılabilir hale gelmesidir. Özellikle özel sektörün de desteği ile Malatya’da THY’dan sonra Onur Air ve Atlasjet seferlerine başladı. Burada asıl üzerinde durmamız gereken konu, terminalde yolcular perişanlık çekiyor. Terminalin büyütülmesi ile ilgili proje hazırlandı. O proje hazırlanırken yerin çok dar olduğu söylenmişti. 7. Ana Jet Üs Komutanlığı bu konu ile ile ilgili çalışmayı yaparak 40 dönümlük bir alanın sivil havacılığa terkini gerçekleştirdi. Bu konuda Türk Hava Kuvvetlerimize çok teşekkür ediyoruz. Şu anda yer ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bundan sonra siyasilerimizle birlikte oranın 2.5 trilyonluk bir keşif bedeli var. İhalesini yaparak Malatya’nın havaalanı sıkıntısını çözmüş olacağız. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Teşvik Yasası kapsamındaki enerji desteği ile ilgili olarak başlattıkları çalışmadan olumlu sonuç olarak uygulamanın başladığı dönemin ilk 3 aylık enerji desteği ödemelerinin çıktığını belirten MTSO Başkanı Mücahit Fındıklı, "Yoğun çalışmalar sonucunda Mart, Nisan ve Haziran 2004 dönemine ait Enerji Desteği ödeme planı dosyaları Teşvik Uygulama tarafından tasdik edildi. Malatya’da toplam 21 firmamıza 3 aylık bedeli karşılığında 1 trilyon 372 milyar lira tutarında bir kaynak aktarıldı. Toplam 21 firmamız içerisinde yüzde 95’i tekstil sektörünün aldığı destektir. Diğer dosyaları da süratle Ankara’ya göndereceğiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya yaptığı ziyareti sırasında iletilen sorunlarından birisinin 2. Organize Sanayi Bölgesi olduğunu da ifade eden Fındıklı, "Projeler hazırlandı. TEDAŞ Yüksek Planlama Kurulu’na yazıyı yazdı. Onay çıktıktan sonra bu sorunumuz çözülmüş olacaktır. 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne bu yıl 300 milyar lira sembolik bir rakam ayrılmıştı. İç elektrik tesisatları ile ilgili keşifleri gönderdik. Keşiflerin neticesinde projeler onaylandı. Ya yetki müteşebbis heyetine verilecek, yada ihale bakanlıkça yapılacak" dedi.

Vagon Onarım Fabrikası’nın sanayicilere tahsis edilmesi için hukuki alt yapısının tamamlandığını belirten MTSO Başkanı Mücahit Fındıklı, "Burası TCDD’den Maliye Bakanlığı’na geçti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü de sanayicilere tahsis edilmesi yazılarını yazdı. Bir problem kalmadı. Bizim, buranın 1. Organize Sanayi Bölgesi Müteşşebbis Heyeti’ne veya İl Özel İdaresi’ne verilir noktasında bir talebimiz vardı. Hangi talep uygun görülürse, Malatya ekonomisine kazandırılacak. Buranın en iyi şekilde değerlendirilmesi taraftarıyız" şeklinde konuştu.

malatya
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?