4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Müebbet istendi

Malatya'da alacak-verecek meselesi nedeniyle berber dükkanında meydana gelen cinayet olayının zanlısı için müebbet hapis cezası istendi. 

Malatya merkez Emniyet karşısındaki bir berber dükkanı içerisinde, alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada B.T. (45) adlı şahsın tabanca ile ateş açması sonucunda Mehmet Atabey adlı şahıs ağır yaralanmıştı. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan Mehmet Atabey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

Olayın zanlısı B.T. ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürme suçundan müebbet hapis talebi ile yargılanmaya başlayan B.T. olay günü evine haciz gelmesi nedeniyle berber dükkanında oturan Mehmet Atabey ile konuşmaya gittiğini iddia ederek, "Mehmet, berberde sakal tıraşı oluyordu. Kendisine borcumu ödeme konusunda daha önceden anlaştığımızı ve haczi durdurmasını istedim. O, esnada eşim aradı, bana, 'Diğer eşyalarla birlikte çamaşır makinesinin içerisindeki kirli çamaşırlarla birlikte götürdüklerini söyledi'. Bende Mehmet Atabey'e 'Şu haciz işlemini durduralım, adamlar makinedeki donumuza kadar götürmüşler' dedim. Mehmet, tezgah üzerindeki makası alıp bana doğru, 'Karının donuna kadar alacağım' deyip üzerime hamle yapınca, bende bu son cevap üzerine şuurumu kayıp ettim, ne yaptığımı bilmiyorum. Üzerimdeki silahla üzerine ateş açtım" ifadelerini ileri sürdü. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:35:13
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 15:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?