4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Müftü Gerek Moskova müşaviri oldu

Malatya İl Müftüsü Bekir Gerek'in, bir üst görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiliği nezdinde Din Hizmetleri Müşaviri olarak atandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Bekir Gerek'in atamasının dörtlü kararname esasına göre Cumhurbaşkanı tarafından onanarak Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderildiği, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın pasaport işlemleri için gerekli çalışmaları başlattığı, Gerek'in 15-20 Ocak tarihleri arasında Malatya'dan ayrılarak Moskova'daki görevine başlaması için gerekli çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

İl Müftüsü Bekir Gerek, Malatya'daki görevine 8 Kasım 2002 tarihinde başlamıştı. Buradaki İl Müftülüğü görevini toplam 6 yıl 2 ay yürüten Gerek, Malatya'da ve Türkiye'de pek çok hayırlı hizmete imza atması ile biliniyor.
Moskova Büyükelçiliği nezdindeki Din Hizmetleri Müşavirliği görevi ile ilgili bilgi veren Bekir Gerek, "Devletimiz önce bir vilayetin din hizmetini emanet etmişti, şimdi bir devletin din hizmetlerini teslim ediyor. Rusya'da 20 milyon, Moskova'da ise 2 milyon civarında Müslüman var. Burada en iyi görevi yapmak için çaba göstereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

İl Müftüsü Gerek'in 7-11 Ocak tarihlerinde Ankara'da yurtdışı görev hazırlığı seminerine katılacağı, 15-20 Ocak tarihleri arasında da yeni görev yerine gitmek üzere Malatya'dan ayrılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 13:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?