4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Müftü hacı adaylarını uyardı

Malatya'da hacı adaylarına verilen seminerde konuşan Müftü Mehmet Sönmezoğlu, hacı adaylarından Suudi Arabistan'da verilen Kur'an-ı Kerim'leri almamalarını tavsiye etti.


Malatya İl Müftülüğü tarafından, Belediye Konferans Salonu'nda hacı adaylarına seminer verildi. Seminerde konuşan Müftü Sönmezoğlu, İslam'ın ve Müslümanların barışı temsil ettiğini belirterek, "Çok şükür ki biz hacılar ve hocalarız. Dikilen bir ağaç olabilirdik, yerde sürünen bir canlı hayvan olabilirdik. Hiç yerinde kımıldamayan bir canlı olabilirdik. Ama çok şükür ki biz insanız. Çok şükür ki Müslüman olmuşuz, çok şükür ki hacılar olmuşuz" dedi.

Müftü Sönmezoğlu, hacı adaylarına aralarında Kur'an-ı Kerim'inde bulunduğu çeşitli kitaplardan oluşan bir set verileceğini belirterek, "Orada size Kur'an-ı Kerim verecekler almayınız. Çünkü getirdiğiniz zaman okuyamayacaksınız. Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın mührünü taşımayan Kur'an-ı Kerim'ler geçerli değildir.

Müslüman olmayan birileri, Kur'an-ı Kerim basıyor, bundan ne hayır beklersiniz. Bir harfin değiştirilmesi çok şey değiştirebiliyor. O nedenle hacda iken size verilecek olan Kur'an-ı Kerim'leri almayınız" dedi

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 13:22:53
Güncelleme :20 Ağustos 2008 Çarşamba 13:27:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?