3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Müftü Sönmezoğlu uğurlandı

MALATYA MÜFTÜSÜ MEHMET SÖNMEZOĞLU, KOCAELİ'NE UĞURLANDI

Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, atandığı Kocaeli iline uğurlandı.

Müftülük'den uğurlanan ve uçakla İstanbul'a giden Müftü Mehmet Sönmezoğlu'nun yerine atanan İstanbul Müftü Yardımcısı Hacı Yusuf Gül'ün de önümüzdeki günlerde Malatya'ya gelerek göreve başlayacağı bildirildi.

Bu arada, Malatyada 2 yıl görev yapan ve Kocaeli il Müftülüğü'ne atanan Mehmet Sönmezoğlu, yayınladığı veda mesajında, özetle şunları belirtti:

"Malatya'da kaldığım iki yıl boyunca siz değerli halkımızla beraber bir çok güzellikleri gerçekleştirme imkanımız oldu. Cami inşaatları hızla devam etti. Kuran Kurslarımız sevindirici bir konumdadır. Malatya'mızın güzide basını ile çok güzel bir iletişim içinde olduk. Tv'lerde programlar yaptık, gazetelerde Kutlu Doğum sayfaları, ramazan ayı sayfası hazırladık, yazılar yazdık böylece halkımıza güzide basınımızın aracılığıyla ulaşmaya çalıştık. Bu manada yerel ve ulusal basınımızda hep destek gördük;

hepsine minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Malatya'da bulunduğumuz zaman diliminde Kamu Kurum ve kuruluşlarımızla, yerel yönetimle, sivil toplum örgütleriyle hep iletişim içinde olduk. Bir çoğu ile birlikte ortak konferanslar, paneller gerçekleştirdik. Türkiye'de ilklere imza attık. Bu programlar ile halkımız arasında birlik ve beraberliğin daha da pekişmesine katkıda bulunduk. Her zaman halkımızın içinde olduk ve imkanımız ölçüsünde görevlilerimle beraber onların davetlerine icabet ettik, düğünlerine

katıldık, taziyelerinde bulunduk. İl, ilçe köy ziyaretlerinde bulunarak halkımızın sıcaklığını ve samimiyetini hep yakınımda hissettim. Bana göre çok önemli olan bir hayırlı hizmeti de din görevlilerimiz ile başlatmış olduk. Aylık 121 hatim geleneğini başlattık ve temennim odur ki bu güzel gelenek ilelebet devam edecektir."

MALATYA MÜFTÜSÜ MEHMET SÖNMEZOĞLU, KOCAELİ'NE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 13:29:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 21:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?