4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Müftü yardımcısından kandil mesajı

Malatya İl Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, kandil gecelerinin terör olaylarına, iç ve dış düşmanlara karşı ülkenin birlik ve beraberliğini arttırmada önemli olduğunu söyledi.

Miraç Kandili dolayısıyla basın mensuplarına açıklamada bulunan Karatepe, Kandil gecelerinde milletin birlik ve bütünlüğünü arttırması gerektiğini belirterek, "Saldırgan tutumlara karşı birbirimize kenetlenmeye, bu vatanın bu milletin beraber kardeşlik içerisinde, ahenk ve huzurunun devamını teşvik etmesi için kandil geceleri çok önemli. Bu geceler bizi birbirimizden ayırmaya çalışan, birbirimizle sürtüşmeye görüren fesat şebekesi ve her tür yanlış düşünenlere karşı topyekün birlik içerisinde olma günleridir" dedi.

Miraç kandilinin geçmişte yaşanılan olayların muhasebesi için önemli bir gün olduğuna değinen Karatepe, "Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükseliştir, bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden ter temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye terakki ediştir. Resulullah’ın şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyüğüdür. Miraç mucizesi Kur'an-ı Kerim’de ayetlerle anlatılmış ve varlığı inkar edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuştur" ifadelerine yer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 15:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?