4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Muhasebeciler Odası genel kurulu

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın genel kurulu gerçekleştirildi.
Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası binasında yapılan genel kurula, Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoığlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile muhasebeciler katıldılar. Genel kurula katılan CHP Malatya Milletvekili Mevlet Aslanoğlu, Malatya Muhasebeciler Odası'nın sürekli sıkıntıları takip ederek çözüm bulmaya çalıştığın belirterek, yapılan çalışmalar için teşekkür etti.


Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, genel kurulda yaptığı konuşmasında, "İhracat teşvik edilmeli kalitesiz ürünlerin ithalatına izin verilmemelidir. İstihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik yükümlülükleri düşülmelidir. İşsizliğin önlenmesi için tarımda yeni iş imkanı sağlayan yatırımlar teşvik edilmeli. İç piyasadaki yaşanan talep yetersizliği önlenmeli, buna bağlı olarak üretim artışı ve piyasalar da canlılık sağlanmalı. Kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye etkin bir şekilde devam edilmeli. Kayıtlı mükellefin vergi yükü düşürülmeli. Vergi gelirleri içerisinde yer alan dolaylı vergilerin oranı yüzde 74'ten aşağı çekilmeli. Özellikle kaynak üretmekte yaşanan problemler nedeni ile geçici vergiler konulmamalı. YTL yabancı paralar karşısında reel değerine ulaştırılmalı. Gecikme zammı ve faiz oranları düşürülmeli. Özelleştirilmede mevcut ekonomik kaynakların satışı yerine dışardan yeni kaynak üreten yabancı sermeye girişi sağlanmalı. Ekonomik verilerin değerlendirilmesinde doğru ve güvenilir bilgilerin kamuoyuna sunulması gerekmektedir" dedi.


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Ekonomi birinci öncelikli olmalıdır. Ancak siyaset birinci öncelikli olmuştur. Eğer bu ülke insanının refahını istiyorsak, boş işlerden vazgeçmeliyiz. Biz rakiplerimizle rekabet etmek yerine, suni gündemlerle uğraşıyoruz" diye konuştu.


Genel kurulda en fazla aidat ödeyen muhasebecilere teşekkür plaketi verildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 14:19:52
Güncelleme :7 Haziran 2008 Cumartesi 15:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?