30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Muhtardan örnek davranış

MALATYALI MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Malatya Cirikpınar Mahallesi Muhtarı Öztürk Dağdelen, organ bağışında bulundu.

17 senedir muhtarlık yapan 73 yaşındaki Öztürk Dağdelen, bütün organlarını bağışladı. Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin'in elinden organ bağış kartını alan Dağdelen, esprileriyle herkesi güldürdü.

İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hayırlı bir iş için bir aradayız. Türkiye'de organ bağışından sürekli söz ediliyor. Bir organın bin can ve bir gülücük olduğunu her zaman söylüyoruz. Organ bağışlayan insanların birden fazla insanın umuduna vesile olduğunun farkındayız. Bu vesileyle bir aradayız. Sayın Muhtarımız da kendi organlarını bağışlamak istediğini bize iletti. Cirikpınar Mahallesi muhtarımıza bu davranışından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Organ bağışı konusunda da açıklamada bulunan Zengin, "Organ bağışı, canlıdan canlıya ve kadavradan yapılan bir nakildir. İhtiyacı olan, organları iflas etmiş olan organın yerine yeni bir hayata devam etmesine vesile olan bir çalışma. Canlıdan alınan organlar her zaman kolay olmuyor. Tıbben beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaştan organları alınıyor. Ancak organlarını alabilmek için organ bağışı yapması gerekiyor. Organ bağışı içinde bir takım koşulları yerine getirmek gerekiyor" diye konuştu.

Cirikpınar Mahalle Muhtarı Öztürk Dağdelen ise, "Çocukluğumdan beri çok hareketliyim. 17 yıl Ermenilerin içinde çalıştım. Gayri Müslim dediğimiz insanlar birbirlerine organ bağışında bulunabiliyorlar. Geçende mahalle toplantısında bu hususa temas ettim. Ben şov yapmadım ve bu hayırlı işe teşebbüs ettim. Bu herkese de örnek bir davranıştır. Organlarımız toprak olup, çürüyecek. Organlarımız başkalarına daha güzel işler yapsın" diye konuştu.

MALATYALI MUHTARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 16:51:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:14:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?