3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Muhtarlığı yeğenine bıraktı!

Malatya'da 36 yıldır muhtarlık yapan ve seçimlere rakipsiz olarak giren Naim Büker, 29 Mart seçiminde muhtarlığı yeğenine bıraktı.

Malatya'da 36 yıldır sürdürdüğü Çilesiz Mahallesi muhtarlığını yorulması sebebiyle bırakacağını açıklayan Naim Büker'e (67) mahalle halkı yeğeni Ahmet Yılmaz Büker'i önerdi. TEKEL Sigara Fabrikası'ndan emekli olan Ahmet Yılmaz Büker, 29 Mart seçimine tek aday olarak girdi ve kazandı.

Muhtarlığı bırakan Naim Büker, "1973 yılından beri rakipsiz olarak muhtarlığı kazandım ve 36 yıl sürdürdüm. Yaşım itibarıyla artık yorulduğumdan bırakmaya karar verdim" dedi.
Muhtarlığı kazanan Ahmet Yılmaz Büker de, "Amcam muhtarlığı bırakacağını açıklayınca mahalle halkının isteğiyle ben aday oldum. Başka rakip çıkmadı ve seçildim" diyerek, vatandaşlara hizmet edip, mahallenin sorunlarının gidermek için çaba göstereceğini kaydetti.

Bu arada, eski ve yeni muhtar mahallede bulunan Yalçın Koreş İlköğretim Okulu'nda mahalleli bayanların katıldığı bilgisayar kursu sonunda düzenlenen törende sertifika verdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 15:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?