3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

MÜSİAD açıklama yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, "Hizmete engel olan iltimasları, ‘yanlış da olsa bizden’ anlayışlarını sona erdirmemiz gerekiyor" dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, yaptığı açıklamada, "Amacımız Malatya'ya faydada, toplumun her kesimiyle işbirliği yapabilmenin yollarını aramaktır. Farklılıklarımızla birlikte, bir arada yaşama kültürünün geliştirilmesine yardımcı olmak ve hep birlikte içinde bulunduğumuz şu geminin hasar almadan, su almadan gitmesinin çabasını vermektir. Zira biliyoruz ki; bu gemi batarsa, içindeki herkes batar. Geminin hasarsız gitmesi, batmaması içindeki herkesin mesuliyetindedir" diye konuştu.

"Biz MÜSİAD olarak, iktidarda kim varsa, ülkenin sorunlarını onlarla paylaşıyor, çözüm yollarında katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Toplumun bütün sorunlarına ilişkin raporlarımızı hazırlıyor ve iktidarla paylaşıyoruz. Tabi bütün siyasi partilerle bu raporlarımızı paylaşabileceğimizi de ifade ediyoruz.
Zira biz birilerine yaranmak veya bazı çıkarlar elde etmek için değil, çözüm bulmak için çalışıyoruz" diyen Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"MÜSİAD kurum olarak bütün siyasi partilere eşit mesafede durmaktadır. MÜSİAD bir kurum ve sivil toplum kuruluşu olarak, bütün siyasi partilerle birlikte şehre, ülkeye, hayata hizmet etmenin yollarını aramaktadır. Zira siyasi partiler de, hizmet sunma noktasında, vatandaşların destekleriyle var olan kurumlardır. Hizmeti esas alan kurumların paylaşımları önemlidir diye düşünüyoruz. Ülke ve dünya olarak yeni bir hassas dönemden geçiyoruz. Şehir olarak eksiklerimiz var. Nüfus artıyor, ihtiyaçlar buna paralel olarak çoğalıyor. Alt yapı ve üst yapıya dair değişik projelerin devreye sokulması gerekiyor. Bir yandan artan nüfusla birlikte işsizlik ve işsizliği azaltmak için yeni iş sahalarına ihtiyaç duyuyoruz. Diğer yandan sosyal ve kültürel sorunlara çözüm bulmak gerekiyor. Şehir durmadan göç alıyor. Çarpık yapılaşmanın yanında, yeterli hizmeti alamayan insan unsuru kendi içerisinde parçalanarak büyüyen sorunları beraberinde getiriyor."

Her bir soruna birlikte çözüm arayıp bulunması gerektiğine dikkat çeken Namık Şahin, "İdeolojilerin, etnik ve kültürel farklılıkların bizleri yabancılaştırmadığı, ülke bütünlüğü içerisinde bir ve beraber kalarak hizmet üretmemiz gerekiyor. Hizmete engel olan iltimasları, ‘yanlış da olsa bizden’ anlayışlarını sona erdirmemiz, en doğru projeleri en doğru yöntemlerle devreye almamız gerekiyor. Elbette her bir siyasi oluşum bir yarış içerisinde olacaktır. Ancak bu bir hizmet yarışına dönüşürse şehre ve ülkeye faydalı olacaktır. MÜSİAD Malatya Şubesi olarak şehre hizmet noktasında her zaman yardıma hazır olduğumuzu, seçim sonrasında da bunların takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 12:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?