4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

MÜSİAD gelecekten umutlu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Sabri Akın, "Yeni ekonomik program, fırtınaya karşı direnme umudu veriyor" dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada, hükümet tarafından yayınlanan 2009 - 2011 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program (OVP) hakkında değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Sabri Akın , yurtiçindeki ve dışındaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen hükümetin ekonomi yönetimini ihmal etmediğini, hatta bugün açıklanan büyüme rakamlarına göre ilk çeyrekte yüzde 6.6 büyümenin yakalanmasının bunu gösterdiğini belirtti.

Akın, "Özellikle hükümeti oluşturan parti hakkında açılmış olan kapatma davasının ekonomiyi derinden sarstığı muhakkaktır. Bu nedenle, hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki olumsuz gelişmelerin had safhaya çıktığı bu dönemde, hükümetin proaktif ve sorun çözmeye yönelik çabalarını sorumlu ve olumlu bir tavır olarak görüyoruz" dedi.

MÜSİAD Şube Başkanı Akın, ayrıca TÜİK tarafından 2008 yılının ilk çeyreğine yönelik olarak açıklanan yüzde 6,6 oranındaki büyüme rakamının yurtiçi ve yurtdışı olumsuzluklara, çalkantılara rağmen oldukça iyi olduğunu açıkladı. Akın, "Özellikle geçen senenin ilk çeyreğiyle mukayese edildiğinde, bazı sektörlerde gerileme ve durağanlık görülürken, bazı sektörlerin de ilerlemesi neticesinde ulaşılan bu rakam, ileriye yönelik olarak ümit vericidir ve açıklanan OVP'yi de destekler niteliktedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?