4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

MÜSİAD Genel Başkanı Malatya'da

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği ile ilgili bir tarih verilmesi gerekiyor" dedi.

Elazığ'daki toplantıya katılmak üzere uçakla Malatya'ya gelen ve Gündüzbey beldesindeki Patika Tesisleri'nde MÜSİAD üyeleriyle kahvaltı yapan Ömer Cihad Vardan, burada basın mensuplarının sorularını de cevaplandırdı.

1999 yılında IMF ile Stand By anlaşması yapıldığını hatırlatan Vardan, "Bu anlaşma geçtiğimiz mayıs ayında tamamlandı. Başarı ile sürdürülen bir anlaşma idi. Hükümet de programa uyduğu için sonuçta başarılı olundu. Program sonrası gözetim anlaşmasının yeterli olduğunu düşünüyoruz çünkü geçtiğimiz dönemde hükümet neyin nasıl yapılması gerektiğini bildiğinden kendi yetenekleri ile rahatlıkla sürdürebileceğini söyledik" dedi.

AB ile ilgili çalışmaları hükümetin hızlandırması gerektiğine dikkat çeken Vardan, "Ancak bu sadece hükümetle de olmuyor. Avrupa Birliği'nin de adım atması lazım. Sekiz başlığı açmayacaklarını söylemişlerdi. İleri gitmemesi konusunda bir tarih verilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ergenekon davası konusunun sorulması üzerine MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Aklı selim şekilde konu savcılara ve hakimlere bırakılarak normal sürecinde takip edilmelidir. Türkiye 2 senedir davalarla yoruldu. Ne ise çıksın ortaya. Sonucunu merakla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Başörtüsüyle ilgili olarak Vardan, "İnsanları ayrıma yönelik düşüncelerdir. Başörtülüsü ve başörtüsüzü beraber yaşıyor. Ayrım yapılmasın. Bunlar bizim için kayıp, bunlarla vakit kaybetmek istemiyoruz" dedi.

Bu arada Vardan, MÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili dava konusuna da temas ederek ülkenin bu davadan sonra rahatladığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 16:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?