3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Müteahhid kayıplara karıştı

Malatya'da 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan kazanın meydan geldiği Malatya-Kayseri Karayolu'nun 37. kilometresindeki yol yapım çalışmasını yapan müteahhidin işi yarım bırakarak kayıplara karıştığı iddia edildi.


Malatya-Kayseri Karayolu'nun 37. kilometresi Develi köyü mevkiinde meydana gelen kazada İ.A. yönetimindeki 34 BT 8367 plakalı yolcu otobüsüyle Cahit Kahve (34) idaresindeki 34 EJ 1775 plakalı otomobilin çarpışması sonucunda, otomobil sürücüsü Cahit Kahve ve annesi Rukiye Kahve hayatını kaybederken, otomobil sürücüsünün eşi ve 2 çocuğu yaralanmıştı. İçi yolcu dolu otobüs şoförünün ustalığı sonucunda otobüs soldaki uçuruma yuvarlanmaktan kurtularak, büyük bir facia önlenmişti.


Kazanın meydana geldiği güzergahtaki Levent Kavşağı ile Tataruşağı arasındaki 8 kilometrelik duble yol çalışmasının 2007 yılında ihale edildiği ve çalışmanın yüzde 85'nin bitirilmesine karşın müteahhidin kayıplara karışması nedeniyle yolun bitirilemediği öğrenildi. Karayolları Şube yetkilileri, müteahhidin kayıp olduğunu doğrulayarak ve kurum olarak tüm girişimlere karşın müteahhidi bulmadıklarını belirtti. Karayolları yetkilileri, "Tüm aramalarımıza rağmen müteahhide ulaşamıyoruz, yani ortalarda yok.


Hukuki süreç başlattık. Güzergahın büyük bir kısmı bitmişti. Bu yıl bitirmeyi hedefliyorduk. Artık çok zor. Çünkü hukuki süreci başlattık, sürecin bir an önce bitmesini bekleyeceğiz ve kalan bölümün bir an önce bitmesi için tekrar ihale edeceğiz" dediler.


En son 2 kişinin öldüğü kazanın meydana geldiği noktanın da müteahhidin yarım bıraktığı çalışmadan kaynaklandığı iddia ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?