3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Naci Şavata açıklamada bulundu

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda misafirlere kuru kayısı ikram edilmesi önerisinde bulundu.


Kayısının tanıtımıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tanıtımın yeterince yapılmadığını söyleyen Şavata, "Ben de bir kayısı üreticisi olarak kayısı tanıtımında eksiğimiz olduğunu her zaman söylüyorum. Bu eksikliği Amerika Birleşik Devletleri'ne geçen ay yaptığımız gezide de gördük. Kayısımızın yeterince tanıtılmadığını gördük" ifadelerini kullandı.


"Kayısı'nın şöyle faydası, böyle faydası var diyoruz. Ancak bizler de yeterince kayısı tüketmiyoruz. Mesela önümüzde bir Ramazan Bayramı var. Bayram'da acaba kaç evde çikolata ve şeker yerine kayısı ikram edilecek. Hem Malatya, hem de Türkiye'de tüketimde kayısı'da geriyiz" diyen Şavata, "ABD Başkanı Barack Obama Türkiye ziyaretinde, İstanbul'daki bir konuşmasında kayısı'dan söz etmişti.

Tayini çıkan valimizin önderliğinde Abricobama diye gün kurusu kayısımıza isim verilmişti. Amaç, kayısıyı tanıtmaktı. Ancak o günden bugüne bakıyoruz, ihracat fazla artmadı. Fiyat artmadı. Bu reklamın büyük etkisi olmadı sanırım. Çünkü, kayısının durumu ortada" şeklinde konuştu.


Kayısının öncelikle iç tüketiminin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Naci Şavata, önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda misafirlere kuru kayısı ikram edilmesi önerisinde bulundu. Şavata, bunun her bayramda yapılması halinde tüketimin artmasına etkisi olacağını vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?